Πέμπτη, Μαΐου 24, 2012

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ, ΛΕΕΙ Ο «ΠΡΑΣΙΝΟΣ» ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΟΝ ΜΠΕΤΙΤ…ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΕΙ;;;


Επίθεση κατά της ελληνικής Αριστεράς, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμά της «τρέλα και ανοησία», εξαπέλυσε ο πάλαι ποτέ «κόκκινος» Ντάνι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Ν.Χρυσόγελο. Ο Γερμανός πολιτικός και συμπροεδρεύων των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ τόνισε ότι μεταξύ του «μνημονίου ως έχει» και του «πετάμε το μνημόνιο στα σκουπίδια», υπάρχει τρίτος δρόμος.



Ο Ντανιέλ Κον-Μπετίτ επιτέθηκε -χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένο κόμμα- εναντίον της ελληνικής Αριστεράς, λέγοντας ότι στο πρόγραμμά της υπάρχουν δύο προτάσεις: κατάργηση όλων όσων αποφασίστηκαν περί μισθών( δηλαδή των μειώσεων) και ελάχιστο μισθό 1.300 ευρώ. 


Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων διατύπωσε την εκτίμηση ότι αυτό το πρόγραμμα «είναι μια πραγματική τρέλα, είναι εντελώς ανόητο. Αν πραγματικά ζητάς από κάποιον να υιοθετήσει αυτό το πρόγραμμα, είναι σαν να τον ρωτάς πως θέλεις να αυτοκτονήσεις; Με τσεκούρι ή με όπλο; Είναι ένα πρόγραμμα ψευδές...»


Και συνέχισε: «Λένε πως θα καταργήσουν το μνημόνιο... μου λέτε πως θα πληρώσουν μισθούς και συντάξεις όταν η Ευρώπη πει "τέλος δεν σας δίνουμε άλλα χρήματα"; Τα ταμεία της Ελλάδας είναι άδεια, πως θα δώσουν κατώτατους μισθούς 1.300 ευρώ;»


Ο Γερμανός πολιτικός εξέφρασε την άποψη ότι «οι Έλληνες πρέπει να στείλουν στο κοινοβούλιο μια τρίτη δύναμη, ικανή να κάμψει και τους δύο».


Σύμφωνα με Τα Νέα, οι Πράσινοι έχουν επτά προτάσεις:  


Παράταση του χρόνου που έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων έως το 2016 αντί του 2014. Το κόστος, περίπου 20-30 δισ. ευρώ, μπορεί να καλυφθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Ενα Πράσινο New Deal, ένα πακέτο επενδύσεων για την Ελλάδα, με χρηματοδότηση από «ομόλογα έργου», ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία κτλ.
Πάγωμα για τρία χρόνια όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων και διασφάλιση των ελληνικών συνόρων με ευρωπαϊκές εγγυήσεις.
Εξασφάλιση ευρωπαϊκής υποστήριξης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες «που φτάνουν μαζικά» στην Ελλάδα.
Προσαρμογή των όρων του Μνημονίου στις ευρωπαϊκές πολιτικές και στους στόχους τους όσον αφορά την απασχόληση, την εξάλειψη της φτώχειας, τον κοινωνικό διάλογο και την αειφορία. Μέτρα για αντιμετώπιση της φτώχειας στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Ενεργή συμμετοχή της Κομισιόν στην προσπάθεια να δοθούν αναλυτικά στοιχεία από τις ελβετικές και άλλες τράπεζες για τις καταθέσεις Ελλήνων, ώστε να ελεγχθούν γκρίζες περιουσίες και παράνομη εξαγωγή καταθέσεων.
Αμεση στήριξη από τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς προς τις ελληνικές περιφέρειες και τους δήμους για την αναζωογόνηση της πραγματικής οικονομίας, με απορρόφηση των υπαρχόντων ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και την κινητοποίηση συμπληρωματικών επενδύσεων.
Newsroom ΔΟΛ.
ΠΡΕΖΑ TV
24-5-2012

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ 1300 ΕΥΡΩ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΣΚΑΤΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΜΑΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΤΟΤΕ ΤΙ ΖΗΤΑΓΑΝΕ;ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΕΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΥΤΟΣ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΟ;ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕ ΣΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ;

Ανώνυμος είπε...

SIGA ΤΑ ΑΥΓΑ!!!ΚΚΕ ΙΔΙΟ ΜΕ Χ.Α.

Ανώνυμος είπε...

ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ για μια θέση στην κρατικοποιημένη ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ