Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟΚΙΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΥΠΕΘΑΛΠΕ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ…ΟΣΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΛΕΟΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ


Για δημαγωγική πολιτική και καταστροφολογία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ η Αννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το νόμο στα ΑΕΙ.
Η πρώην υπουργός Παιδείας υποστηρίζει ότι όσα Πανεπιστήμια αρνούνται συνειδητά την εφαρμογή του νόμου για αλλαγές στη διοίκηση και στα συμβούλια, τον οποίο η ίδια είχε θεσπίσει, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τη χρηματοδότησή τους. Τα οκτώ ιδρύματα που εφάρμοσαν τη συγκεκριμένη διάταξη αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει νομικό ή συνταγματικό πρόβλημα, αναφέρει η κυρία Διαμαντοπούλου σε ανακοίνωσή της.



Η πρώην υπουργός εξαπολύει και επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα : «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε υποκινήσει και υποθάλψει ενεργά και με βίαιο τρόπο παρεμπόδιση της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής των νέων διοικήσεων, σήμερα τα Ιδρύματα στα οποία αναφέρεται θα είχαν νέες διοικήσεις, με ενισχυμένο το πλήρες αυτοδιοίκητο, εξαιρετικές δυνατότητες αλλαγής των δεδομένων στα Πανεπιστήμια και κανονική ροή της χρηματοδότησης», αναφέρει.


Ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή του ομιλία στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει ότι «τα πανεπιστήμια από την 1η Ιουνίου θα μείνουν χωρίς κρατική χρηματοδότηση και από την 1η Σεπτεμβρίου θα μείνουν χωρίς τη δυνατότητα να διοικούνται από αυτούς που εξελέγησαν από την ακαδημαική κοινότητα, εξαιτίας του νόμου της κυρίας Διαμαντοπούλου», φράση που προκάλεσε την αντίδραση της πρώην υπουργού.
iefimerida.gr
ΠΡΕΖΑ TV
18-5-2012

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πουτανα δεν ξαναβλεπεις εδρανο βουλευτικο,ο μονος ρολος που μπορει να σου ανατεθει απο τον προεδρο σου ειναι αυτος του λασπολογου-παπαρολογου.

Ανώνυμος είπε...

ω βεβαια... οταν οι ΔΑΠιτες πλακωνονται αναμεταξυ τους οποτε εχει πρυτανικες, προφανως ο ΣΥΡΙΖΑ τους βαζει :ρ

Ανώνυμος είπε...

Toυς τραμπουκισμούς που έκαναν ροπαλοφόροι της ΔΑΠ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ τους έβαλε;

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΑ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟΥ ΜΗΝ ΣΕ ΑΡΧΗΣΩ ΣΤΑ ΜΠΕΝΕΛΙΚΙΑ. ΑΝΤΕ ΣΕΡΒΗΡΕ ΚΑΝΑ ΚΑΦΕ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΣΟΥ. ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ.