Πέμπτη, Μαΐου 17, 2012

ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΚΥΡΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ


Εντύπωση προκάλεσε κατά την άφιξη του ζεύγους της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, το ευμεγέθες δαχτυλίδι που κοσμούσε το αριστερό χέρι της συζύγου του Μιχαλολιάκου , αφού αποτελούνταν από ένα μαύρο σταυρό, γνωστό και ως «Σταυρός των Τευτόνων Ιπποτών».



Τη φωτογραφία που ανήρτησε στο twitter ο δημοσιογράφος, Άγγελος Μόσχοβας.


Τι είναι ο «Σταυρός των Τευτόνων Ιπποτών»


Το συγκεκριμένο έμβλημα έχουμε δει πολλές φορές ραμμένο πάνω σε στολές των SS, αλλά και σε αρκετές σημαίες νεοναζί ενώ ακόμα και σήμερα «κοσμεί» τα Γερμανικά άρματα μάχης.


Ο Σταυρός των Ιπποτών του Σιδηρού Σταυρού (συχνά και απλώς Σταυρός των Ιπποτών) (γερμ. Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes, ή απλώς Ritterkreuz) ήταν ένα παράσημο της τάξης του Σιδηρού Σταυρού.


Ο Σταυρός των Τευτόνων Ιπποτών ήταν το υψηλότερο παράσημο της Ναζιστικής Γερμανίας, που απενέμετο για να αναγνωρίσει εξαιρετική γενναιότητα στο πεδίο της μάχης ή επιτυχημένη στρατιωτική ηγεσία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Απετέλεσε το δεύτερο υψηλότερο παράσημο της Ναζιστικής Γερμανίας, μετά τον Μεγάλο Σταυρό του Σιδηρού Σταυρού, ο οποίος (θεωρητικά) απενέμετο σε νικηφόρους στρατηγούς και απενεμήθη μόνο μία φορά κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στον Χέρμαν Γκέρινγκ.


Δείτε το δαχτυλίδι της κ Ζαρούλια:
http://www.tsantiri.gr/katagelies/me-germaniko-stavro-stin-vouli.html
ΠΡΕΖΑ TV
17-5-2012

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το ακουσα εγω οτι φοραει ναζιστικο κυλοτακι .να το αποκαλυψετε και αυτο

HolyOutLaw είπε...

πολυ μεγαλη παρατηριτικοτητα ρε παιδι μου!!! Ειναι σαν να μου λες οτι, να,να για κοιτα μια μερσεντες που εχει για σημα ενα αστερι!! και μετα να μου εξηγεις τι εκπροσωπουσε αυτο το σημα και γιατι το βαλανε εκει!!
Τωρα για ποιο λογο δημοσιευσες αυτο το αρθρο...!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ; ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΝΑΖΙ ;
ΠΕΣ ΤΟ ΚΑΘΑΡΑ.ΤΙ ΤΟ ΛΕΣ ΕΜΜΕΣΑ ;
ΟΙ ΜΕΝ ΝΑΖΙ ΟΙ ΔΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΑΠΤΡΙΔΕΣ,ΑΘΕΟΙ.
ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ;

Ανώνυμος είπε...

Ο σταυρός ρε μαλάκες είναι από τα Ιεροσόλυμα

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΝΕΟΝΑΖΙ ΡΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ!!!
HEIL HITLER
1488

Ανώνυμος είπε...

σκατα στους ναζι παρακρατικους που παιρνουν μισθο απο την ευπ!ολα εδω πληρωνονται!στους δρομους ειναι ο πολεμος και οχι στη βουλη!

Ανώνυμος είπε...

ρε γελοιοι πιθηκοι φασιστες ,εχετε χαζεψει απο τα πολλα αναβολικα!ο λαος δεν ξεχνα τους φασιστες τους κρεμα!

Ανώνυμος είπε...

ειναι που ειναι ellines ethnikistes τα παιδια - προσεχτε ρε, απ την πολυ Ελλαδα μην παθετε τιποτα

Ανώνυμος είπε...

Mε γερμανικο σταυρο λεει στην βουλη...Και το πηρε και το ειπε και η Τατιανα...Ποιος γερμανικος σταυρος μωρη βλαχαρα.Το δαχτυλιδι ειναι απο τον οικο Gavello...Αλλα αμα εισαι γκαβοβλαχαρα που να ξερεις τον Gavello.

Ανώνυμος είπε...

Ρε κωπροαριστεριστές έχετε γίνει χειρότεροι από το MEGA από την ανάποδη...

Ανώνυμος είπε...

εχω μια ιδεα να της χαραξει καποιος στο κουτελο τον αγκυλωτο σταυρο κατα τις συνηθεις πρακτικες των ινδαλματων τους ..πως αυτοι βαζαν το αστερι στους εβραιους?εμεις στο κουτελο να το χουν τιμη τους και καμαρι τους για να τους ξεχωριζουμε απ τους ανθρωπους και να τους κατατασσουμε στην κατηγορια κτηνος ανεγκεφαλο