Τρίτη, Μαΐου 08, 2012

ΕΓΓΥΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΔΗΛΩΣΕ Ο Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΓΝΏΜΟΝΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών και θα τις αξιοποιήσει υπέρ της ανάπτυξης δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Δημήτρης Στρατούλης. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι τράπεζες πρέπει να λειτουργήσουν με δημόσιο έλεγχο, προκειμένου να προχωρήσουν δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και να δοθεί ρευστότητα στην αγορά.Ειδικότερα, σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τις τράπεζες εφόσον δεν προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίησή τους, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί υπέρ της καταγγελίας του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, ο Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε ότι υπάρχουν 165 δισ. ευρώ στις τράπεζες με τη μορφή καταθέσεων.



Σε ερώτηση εάν θα δεσμευθούν οι καταθέσεις των πολιτών, ο κ. Στρατούλης σημείωσε: «Εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και θα τις χρησιμοποιήσουμε για την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».


Ο Δ.Στρατούλης ανέφερε ότι έως «σήμερα τα χρήματα των πολιτών χρησιμοποιούνταν για τα κέρδη των μετόχων τους» και αναρωτήθηκε: «Δεν πρέπει να δοθεί ρευστότητα στην αγορά; Να δοθούν δάνεια στις επιχειρήσεις, στο λαό;»


Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι οι τράπεζες θα λειτουργήσουνε με τους ίδιους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και υπογράμμισε ότι οι τράπεζες θα λειτουργούν υπό δημόσιο έλεγχο, με αναπτυξιακό κοινωνικό χαρακτήρα.


Ο κ. Στρατούλης επανέλαβε τις τέσσερις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ:


Δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις υπέρ της ανάπτυξης
Αποκατάσταση μισθών και συντάξεων
Κούρεμα ή διαγραφή δανείων
Στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων


Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
8-5-2012

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H δουλεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι να το παιζει εγγυητής των τραπεζών.
Αντε γιατί δεν ξεκινάμε καλά.

Ανώνυμος είπε...

δεν το παιζει εγγυητης των τραπεζων αλλα εγγυητης των δικων σου καταθεσεων εντος αυτων, τις οποιες τα 2 γνωστα κομματα νδ-πασοκ προσπαθουν καιρο ν βρουν τροπο για να τις πειραξουνε

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΣΙΠΡΑ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ...

ante geia είπε...

Επρεπε να πει οτι θα χασουν τις καταθεσεις τους οι Ελληνες σαν την ΚΑΝΕΛΗ στη ΝΕΤ και απο 16% που ειχε το ΚΚΕ στις δημοσκοπησεις εφτασε κατω απο 10% την αλλη μερα .....ξεκολατε επιτελους .......

Ανώνυμος είπε...

ειμαι ο 12:26
δεν αναφέρθηκα στις καταθέσεις των πολιτών αλλα στις εγγυήσεις που δίνει κατα την γνώμη μου στούς κρατικούς τοκοφλύφους.
Όσο για τους πολίτες να κοιτάξει να βοηθήσει πρώτα τους μικρο-ομολογιούχους που τους σφάξανε για να δώσει ένα δείγμα γραφής και να επαναφέρει με κάποιο τρόπο την εμπιστοσύνη στην οικονομία.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει νέο ΜΠΑΤΣΟΚ θα διαλυθεί και αυτός, αρκετούς νεκρούς έχουμε απο το ΜΠΑΤΣΟΚ δεν θα δεχτούμε τα ίδια.
SMASH

Ανώνυμος είπε...

Τόσο μοσχάρια είστε στα τραπεζικά και εσείς και ο τσίριζα. Ακουστε ζώα πως θα γαμήσουν το σύμπαν.
Αυτοί που έχουν , μεγαλες εταιρίες , εισοδηματίες , το "κεφάλαιο" που λέτε εσείς οι Σταλινόπληκτοι , πολύ απλά ΟΤΙ είναι νόμινο και δηλωμένο βγαίνει έξω σε ξένη τράπεζα και του κλάνεις τα @@.
Τα παράνομα πάνε σεντούκι.
Στις τράπεζες δεν μένει φράγκο , ο τσίριζα ορμά τις δικές σας καταθέσεις ζωάκια μικροκαταθέτες που έχετε και άποψη επι τραπεζικών και τα κλαίτε όλοι μαζί...