Τετάρτη, Μαΐου 30, 2012

ΈΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ


H ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ των προβλημάτων με τις υπερχρεωμένες οικονομίες της ευρωζώνης θα αποτελέσει το κεντρικό θέμα έκτακτης συνόδου των ισχυρότερων κεντρικών τραπεζών του πλανήτη, την πρωτοβουλία της οποίας είχε η Τράπεζα της Αγγλίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mail», ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoΕ), Mέρβιν Κινγκ, θα φιλοξενήσει στο Λονδίνο το διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, και τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας Ζου Ξιαοχουάν. 



Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η απόφαση ελήφθη μετά την οριστικοποίηση για την 22α Ιουνίου της «μίνι συνόδου κορυφής» της ευρωζώνης στη Ρώμη με οικοδεσπότη τον Μάριο Μόντι και συμμετέχοντες τους 'Αγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Μαριάνο Ραχόι. 
Η τραπεζική σύνοδος δεν προβλέπεται να έχει επίσημες ανακοινώσεις και η ημερομηνία προς τον παρόν δεν έχει γνωστοποιηθεί. Ωστόσο, η σύγκληση αυτής της σύσκεψης υπογραμμίζει την κρισιμότητα της κατάστασης στην ευρωζώνη κάτω από την πίεση των προβλημάτων της Ισπανίας, κατ'Α αρχήν. Υπενθυμίζεται ότι η Καταλονία και η Ελλάδα αντιπροσωπεύουν το 3,5% και το 2% αντίστοιχα του ΑΕΠ της ευρωζώνης, όταν το ιταλικό χρέος είναι 1,9 τρισ. ευρώ και το ισπανικό 1,5 τρισ. ευρώ. Τα παραδείγματα των οικονομικών της Ελλάδας και της ισπανικής αυτόνομης περιοχής αναφέρονται γιατί οι δύο περιοχές απειλούνται με οικονομική κατάρρευση. 
ΕΞΠΡΕΣ
ΠΡΕΖΑ TV
30-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: