Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ επικρατεί καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη τι θα γίνει με το ποσό των 265 εκατ. ευρώ που - τυπικά - θα πρέπει να επιστραφεί τον Ιούνιο στην ΕΕ επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα για την επέκταση του Μετρό στα νότια προάστια (Ελληνικό, Αλιμος, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη).

Τα έργα στη γραμμή - που έπρεπε να λειτουργεί από την άνοιξη του 2010 - είχαν μπλοκάρει εξαιτίας της εμπλοκής της Siemens στο θέμα της σηματοδότησης. Τώρα, μετά τον συμβιβασμό που επιτεύχθηκε μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας, τα έργα έχουν αρχίσει και πλέον υπάρχει «η ελπίδα ότι μπορούμε και να αποφύγουμε το πρόστιμο» λένε πηγές της Αττικό Μετρό.
Διευκρινίζεται ότι τα έργα έχουν αρχίσει και στο Περιστέρι, το Χαϊδάρι και την Ανθούπολη (τα δυτικά προάστια). Οι εργασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο του 2013 διαφορετικά θα πρέπει να επιστρέψουμε στην ΕΕ το ποσό των 70 εκατ. ευρώ επειδή και εδώ έχουμε πέσει έξω στα χρονοδιαγράμματα. Υπενθυμίζεται ότι η γραμμή θα έπρεπε να λειτουργεί από το 2008.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ
ΤΑ ΝΕΑ
ΠΡΕΖΑ TV
18-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: