Τρίτη, Μαΐου 01, 2012

ΤΟ FLoFFY ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ 3Η ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ MICROSOFT IMAGINE CUP 2012 ΕΛΛΑΔΑΣ!!!


Όταν το κεσεδάκι με τις φακές που είχαμε στο σχολείο, αντικαθίσταται από ένα λουλούδι με status και ψηφιακή μορφή. Σας παρουσιάζουμε τον καινοτόμο FLoFFY που βρέθηκε στην 3η θέση στον διαγωνισμό της Microsoft Imagine Cup 2012 Ελλάδας.
Aυτό κατάφερε η ομάδα του Καμπούρη Βασιλείου φέτος, μετά το AgroSenti επανέρχεται με άλλη μια καινοτόμα ιδέα, τον FLoFFY. Με τον Αριστείδη Κωνσταντά υποψήφιο διδάκτορα του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, την Λεμόνια Αργυρίου  από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, την Πηνελόπη Πετροπούλου από την σχολή ΑΚΤΟ και μέντορα τον Χαράλαμπο Πατρικάκη επίκουρο καθηγητή του τμήματος ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Πειραιά. Δημιούργησαν τον FLoFFY. Επίσης Τις ευχαριστίες  δίνει η ομάδα στους Δανάη Γιατράκη (ΤΕΙ Αθήνας, Τμήμα Γραφιστικής) και Αλέξανδρο Ταλαβάρι (ΤΕΙ Πειραιά, Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων)


Η ιδέα πίσω από το Floffy (FLOwer Friend For You) είναι απλή: Να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία των υπολογιστών και του διαδικτύου για να μπορέσουμε να μεταμορφώσουμε ένα φυτό (κατά προτίμηση λουλούδι), σε έναν ηλεκτρονικό φίλο ο οποίος μπορεί να επικοινωνεί μαζί μας μέσω ενός κινητού τηλεφώνου ή κάποιας ταμπλέτας. Ο ηλεκτρονικός μας φίλος-λουλούδι, μπορεί με τον τρόπο αυτό να μας πει για τις ανάγκες του για ήλιο, νερό, και την κατάλληλη θερμοκρασία, ενώ παράλληλα μας μαθαίνει πώς να το μεγαλώνουμε και να το περιποιούμαστε. Αυτή η μεταφορά του λουλουδιού στον ηλεκτρονικό κόσμο έχει ως στόχο να μπορέσει να οπτικοποιήσει καλύτερα στα μάτια των μικρών παιδιών (η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί με απλό τρόπο ώστε να μπορεί να γίνει κατανοητή από παιδιά πρώιμης σχολική ή προσχολικής ηλικίας) τη διαδικασία φροντίδας ενός φυτού, και να τους κινήσει το ενδιαφέρον μεταφέροντας τον τρόπο επικοινωνίας με τη μορφή ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού μάθησης. Το φυτό-λουλούδι, παύει πια να είναι κάτι άψυχο, και αποκτά προσωπικότητα, νιώθει και μιλάει (με τη φωνή ενός μικρού παιδιού) για τις ανάγκες του, ενώ η κατάστασή του οπτικοποιείται με τρόπο που να δείχνει τόσο διάθεση, αλλά και ανάγκες (π.χ. ανάγκη για περισσότερο ήλιο, ή για πότισμα). 


Η πλατφόρμα στην οποία βασίζεται η εφαρμογή χρησιμοποιεί ένα σύνολο από κανόνες οι οποίοι εξειδικεύονται για κάθε φυτό-λουλούδι, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες του, ενώ η χρήση της εφαρμογής μπορεί να εξατομικευτεί για τον κάθε χρήστη.
΄
Φωτογραφία από Ιωάννη Καμπούρη - Prisma 


ΠΡΕΖΑ TV
1-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: