Τρίτη, Μαΐου 15, 2012

HELLENIC STEEL – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ


Οτι θα επιβάλλει αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών κάθε Δευτέρα μέχρι το τέλος Μάη ανακοίνωσε χτες η εργοδοσία του Χαλυβουργείου Θεσσαλονίκης (HELLENIC STEEL), θέτοντας ουσιαστικά σε εφαρμογή την εκ περιτροπής εργασία και με πρόθεση να συνεχίσει αυτή την τακτική και τους επόμενους μήνες.

Στη διάρκεια συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, η εργοδοτική πλειοψηφία του σωματείου με εκβιασμούς του τύπου «η επιχείρηση δεν πάει καλά, μπορεί να κλείσει», προσπάθησε να πείσει τους εργαζόμενους να αποδεχθούν και τη νέα επίθεση της εργοδοσίας. Ταυτόχρονα αρνήθηκε να βάλει σε ψηφοφορία την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις που φάνηκε να βρίσκει απήχηση στους εργαζόμενους και όρισε νέα συνέλευση για αύριο Τετάρτη, προφανώς για να κερδηθεί χρόνος ώστε να δουλέψουν καλύτερα οι εκβιασμοί και οι απειλές.
Είναι η ίδια πλειοψηφία που διαπραγματεύθηκε και συμφώνησε με την εργοδοσία να δίνεται στους εργαζόμενους 1-2 μέρες άδεια το μήνα από την άδεια που δικαιούνται για το 2012. Επίσης συμφώνησε να μετατεθεί η καταβολή της αύξησης που προβλέπεται από τη διμερή σύμβαση εργασίας, από την 1/1/2012 στις 31/12/2012 και να μειωθούν οι αποζημιώσεις της υπερωριακής εργασίας από 40% στο 25%.
Η Γραμματεία Μετάλλου του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων: «Κανένας διάλογος για το αν θα γίνουμε κιμάς στην κερδοφορία της επιχείρησης. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, χωρίς φόβο, να αποφασίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Κάθε εργαζόμενος να πάρει την προσωπική ευθύνη που του αναλογεί απέναντι στην οικογένεια και τα παιδιά του. Η κατηφόρα δεν έχει τέλος αν δεν το βάλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι», ξεκαθαρίζει και καλεί κάθε εργαζόμενο να σκεφτεί: «Γιατί όλοι οι προαλειφόμενοι πρωθυπουργοί της χώρας (δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, αντιμνημονιακοί κ.λ.π.) ξέχασαν την κατάργηση της εκ περιτροπής εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της αποκατάστασης μισθών και συμβάσεων;
Απλά, δεν θα κάνουν τίποτα. Δεν το επιτρέπει το κοινό τους όνειρο: Η "υγιής επιχειρηματικότητα" (βλ. κέρδη) και η Ευρωπαϊκή Ενωση».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΠΡΕΖΑ TV
15-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: