Σάββατο, Μαΐου 19, 2012

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ NIKO AGO


Κύμα μηνυμάτων και συμπαράστασης στο Ίντερνετ έχει προκαλέσει η απόφαση για την απέλαση του αλβανικής καταγωγής δημοσιογράφου Niko Ago που για περισσότερα από 20 χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.
Όπως γράφει στο μπλογκ του, στις 17 Μαΐου ειδοποιήθηκε ότι πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 30 ημερών «επειδή το έτος 2007-2008, περίοδο την οποία είχα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν μπόρεσα να συγκεντρώσω τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να ανανεώσω την άδεια παραμονής μου».
«Συμπλήρωσα 20 χρόνια στην Ελλάδα και μπήκα αισίως στον εικοστό πρώτο. Από τότε που ήρθα, εργάστηκα σε διάφορες δουλειές. Μετά από πολύ κόπο και κυρίως πολύ διάβασμα, έμαθα την ελληνική γλώσσα κι έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα, που ήταν η δημοσιογραφία» περιγράφει ο ίδιος την πορεία του.



«Μεγαλώνω δυο κόρες που σήμερα είναι 18,5 και 17,5 ετών. Η μεγάλη μου κόρη ήρθε στην Ελλάδα 5 μηνών, η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα και δεν γνώρισε άλλη χώρα για πατρίδα της» γράφει.


Εκτός από το  δημοσιογραφικό του έργο, ο Ago έχει ενεργή ακτιβιστική δράση και είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.


Η ξαφνική απόφαση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα.


Στο Facebook το γκρουπ «Στηρίζω τον Niko Ago» έχει ήδη 9.260 μέλη τα οποία έχουν υπογράψει επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών που καλεί σε ανάκληση της «άδικης και τυπολατρικής» απόφασης για την απέλαση.


Μεγάλος είναι και ο αριθμός των μηνυμάτων συμπαράστασης και στo Twitter όπου ο Άγκο διατηρεί ενεργεί παρουσία.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
18-5-2012

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά το κύμα...
Προσπάθησε να δημοσιεύσεις ένα σχόλιο εσύ ο ίδιος,για να το διαπιστώσεις μόνος σου, όπου απλά να λες οτι δε συμφωνείς, αμα το δημοσιεύσει χέσε με...
Βάζω στοίχημα οτι για κάθε ενα θετικό σχόλιο που βάζει κάποιος στο μπλογκ του δέκα του λένε να πάει στη χώρα του...
Απλά ο τύπος τα σβήνει, για να φαίνεται και καλά...
Τι να περιμένεις όμως απο δημοσιογράφο και πόσο μάλλον κι απο αλβανό...
Σα καλός παραμυθάς που είσαι κι εσύ, σβήσε το σχολιό μου τώρα...
Στενάχωρη ιστορία δε λέω, αλλά να λέμε όλη την αλήθεια...

Ανώνυμος είπε...

Στεναχωρο το μυαλουδακι σου δε λεω,αλλα να λεμε ολη την αληθεια...

Ανώνυμος είπε...

alvanos einai, sta @@ mou kai na pethanei apo kamera sto kolo

Ανώνυμος είπε...

6:40 πμ Έχεις δίκιο ενώ κάτι τύπους σαν εσένα πρέπει να τους διαφυλάσσομαι ως κόρη οφθαλμού μην χαλάσει η ράτσα

Ανώνυμος είπε...

6:40 πμ Μάθε πρώτα να γράφεις με ελληνικά γράμματα και μετά πάρε την αμορφωσιά σου και κάνε την παντιέρα, ηλίθιε ρατσιστή.

Ανώνυμος είπε...

προς τον 6:40 π.μ.
Μπορεί οι γονείς σου να σε κακοποιούσαν και να μη σε αγάπησαν ποτέ αλλά ήρθε η ώρα να ζητήσεις ψυχιατρική βοήθεια από κάποιον ειδικό.
Μη φοβάσαι θα είμαστε όλοι κοντά σου για να γιατρέψεις τις πληγές που σου δημιούργησαν οι γονείς σου και να τα καταφέρεις κι εσύ να γίνεις επιτέλους άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

ελπιζω να θυμαται ακομα την μητρικη του γλωσσα ο κυριος ''δημοσιογραφος'',[πιθανοτατα χαμηλοβαθμος πρακτορας],να προσεχει μονο τις κορες του γιατι στην πατριδα του οπου και θα παει οι οροι σεβασμος στην γυναικα και στα ανθρωπινα δικαιωματα ειναι αγνωστες ποσοτητες.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που θα πάει στην Αλβανία θα ασχοληθεί άραγε με τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας της Β. Ηπείρου η........???

71nasta είπε...

κουραγιο ΝΙΚΟ..πολλοι ειμαστε μαζι σου..

Ανώνυμος είπε...

Όντως, κουράγιο. Αχ ρε φασίστες, οι διαφορά ανάμεσα σ' εσάς και τους κανονικούς ανθρώπους είναι η εξής: Χάνετε πολύτιμο χρόνο από τη ζωή σας μισώντας αντί να την εμπλουτίζετε συμπαθώντας ό,τι καλό έχει να προσφέρει κάποιος.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ NΔ

Πάει ο Αντωνάκης.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥ ΝΔ ΑΛΛΑ,

ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΑΞΙ ΨΗΦΙΖΟΥ ΝΔ ΑΛΛΑ,

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΨΗΦΙΖΟΥ ΝΔ ΑΛΛΑ,

Σε όλες τις Κυριακάτικες δημοσκοπήσεις είναι δεύτεροι.

Τελειωμένοι πραγματικά λέμε...

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΗΡΘΕΣ, ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΓΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ, ΤΙ ΕΤΡΩΓΕΣ, ΠΩΣ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΕΣ, ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΚΑΛΕΣΕ? ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΞΑΦΝΙΚΑ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ. ΣΚΟΠΗΜΟΤΗΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ, ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

6.40 πρεπει να εισαι πολυ ζωον. ο αλλος απο κατω τον εκανε πρακτορα τον ανθρωπο. τι να πω. ο μονος πρακτορας ειναι ο αρχηγος σας ο φασιστομιχαλολιακος. και με αποδειξεις πληρωμης ε

Ανώνυμος είπε...

Η ερώτηση του 11:10 θα μπορέσει να την απαντήσει κανένας φίλος του Νικο

Ανώνυμος είπε...

απανταω στον εξυπνο. δεν υπαρχει βορειος ηπειρος. μονο ΝΟΤΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ. διατυπωσε σωστα και θα σου ξανααπαντησω

Ανώνυμος είπε...

Διορθώνω Ν Αλβανία

Ανώνυμος είπε...

Κανένας να απαντήσει, γιατί ο φίλος...χάθηκε

Ανώνυμος είπε...

Αφού είναι τόσο χάλια στην ΕΛΛΑΔΑ και είμαστε τοοοόσο ρατσιστές και τοοοοόσο κακοί με τα λαθροόρκ γιατί μας προτιμούν?Ας πάει στν υπερδημοκρατική αλβανία του Μπερίσα.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να ξεβρωμίσει η Χώρα!

Ανώνυμος είπε...

12.26 δεν ηξερα οτι επρεπε να κατασκηνωσω εδω μεσα για να σου απαντησω. παρολα αυτα θα σου πω. αν διαβασες το αρθρο θα ειδες πως στης 17 μαιου του ειπαν πως εχει 1 μηνα προθεσμια. 17 ιουνιου κυβερνηση στην χωρα θα ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ οτι και να κανεις εσυ και οι υπολοιποι φασιστες. φυσικα καταλαβαινεις οτι την επομενη μερα θα παρει αδεια παραμονης η διαβατηριο αφου μετα απο 20 χρονια το ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ. ελπιζω να σε καλυψα.

Ανώνυμος είπε...

Άλλο σε ρώτησα ρε φίλε και δεν είμαι φασίστας (μην κολλάς ταμπέλες αν δεν ξέρεις σε ποιόν απευθύνεσαι), απλά αναρωτιέμαι- όπως πολλοί φαντάζομαι- για τον πραγματικό ρόλο του συγκεκριμένου ατόμου και δεν μπαίνω στα διαδικαστικά της απέλασης

Ανώνυμος είπε...

δεν σε ειπα φασιστα. το φασιστες πηγαινε στα παλικαρια με τα κονταρια της χροισεις αβγοις

Ανώνυμος είπε...

Από αυτά που διαβάζω εδώ καταλαβαίνω πόσο μεγάλη ανάγκη είναι να έρθεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να ξεβρωμίσει ο τόπος!

Ανώνυμος είπε...

1.45 η μονη περιπτωση να βρωμισει ο τοπος περισσοτερο απο οτι βρωμαει ειναι να βγουν τα παλικαρια της χροισεις αβγοις με τον αρχιπρακτορα γυφτοφυρερ τους. ο κοσμος εκανε την πλακα του τον μαιο και τωρα ετοιμασου να ξαναβρεθεις εκει που ησουν τοσα χρονια. εκτος βουλης και με 100 μαχαιρτοβγαλτες καθοδηγητες στην καλυτερη περιπτωση. στην χειροτερη θα σας κυρηξουν παρανομους και θα απαλλαγει η κοινωνια απο τους μαφιουζους που απαρτιζουν το σιχαμερο αυτο μορφωμα.

Ανώνυμος είπε...

Η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμη, ο παράνομος είναι ο αλβανός που ήρθε η ώρα να φύγει να γυρίσει στη χώρα του.

Ανώνυμος είπε...

4,20 Ο Αλβανος ειναι νομιμοτατος μεχρι της 17 ιουνιου. απο εκει και μετα και αφου το ΣΥΡΙΖΑ θα εχει επικρατησει πανηγυρικα θα ειναι ΕΛΛΗΝΑΣ με διαβατηριο και ταυτοτητα οπως εσυ. αλλα τι λεω. σιγα μην εισαι ελληνας. οι ελληνες δεν χαιρετουν φασιστικα ουτε εχουν για αρχηγους πρακτορες και μαχαιροβγαλτες. εξαλλου και στην αγαπημενη σου γερμανια μετα απο 20 χρονια μονιμης διαβιωσης γινεσαι γερμανος οπως εκατονταδες χιλιαδες ελληνων που εχουν αποκτησει γερμανικη ιθαγενεια σε πολυ μικροτερο χρονικο διαστημα. αντε βαλε καμια σβαστιγγα στον κωλο τωρα να ηρεμησεις.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Σιγα μην κλαψουμε που ενας Αλβανος θα γυρισει πισω στην πατριδα του δηλαδη... Στην πατριδα του πισω θα γυρισει δεν τον πανε σε εκτελεστικο αποσπασμα...

Στο καλο να παει και ας μην ξαναγυρισει αμα δεν γουσταρει.

Ανώνυμος είπε...

Να ποιοι θέλουν το συριζα, οι αλβανοφιλοι για να μη χασουν τα φιλαρακια τους.

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝ!

Ανώνυμος είπε...

4.59 17 του μηνα την κανεις μαλλον εσυ παρεα με τον αλβανακο αντε γεια

Ανώνυμος είπε...

ΦΕΡΤΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΑΠΗΔΕΣ ΚΩΛΟΜΠΑΡΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΑΜΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ!!!
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ