Σάββατο, Ιουνίου 16, 2012

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 18 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ- ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ


Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από χθες το βράδυ στη Συρία, 12 εκ των οποίων στην επαρχία της Δαμασκού, που βομβαρδίζεται από κυβερνητικά στρατεύματα, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με την οργάνωση, επτά πολίτες, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες, σκοτώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα στη Ντούμα, 13 χλμ βορειοδυτικά της Δαμασκού, από οβίδες που έριξαν οι κυβερνητικές δυνάμεις.



Στην ίδια επαρχία, ένας άνδρας, η γυναίκα του και το παιδί τους σκοτώθηκαν όταν ρουκέτα έπεσε στο σπίτι τους στο Ιρμπίν, ένας πολίτης έχασε τη ζωή του στη διάρκεια συγκρούσεων στην Ταλ και ένας φοιτητής σκοτώθηκε από πυρά στην περιοχή Ασραφιάτ-Σαχνάγια.


Στις συνοικίες Μαζέ και Καφάρ Σουσέ της Δαμασκού, πάνω από 100 άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έκανε λόγο για εκρήξεις και πυρά στη διάρκεια επιδρομών στις δυο αυτές συνοικίες.


Στην επαρχία Ντεράα της νότιας Συρίας, δυο αντάρτες σκοτώθηκαν τη νύχτα σε συγκρούσεις με τακτικά στρατεύματα στη Χαμπάμπ.


Ανάλογες συγκρούσεις σημειώθηκαν τη νύχτα στην Κοντσάγια, κοντά στη Δαμασκό και σε συνοικία της Λατάκειας, ενώ τα κυβερνητικά στρατεύματα βομβάρδισαν πολλές άλλες περιοχές, ιδιαίτερα την επαρχία της Χάμα.


Στη Χομς της κεντρικής Συρίας ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις σε πολλές συνοικίες. 


Επίσης, τέσσερις άνδρες του τακτικού στρατού σκοτώθηκαν τις τελευταίες ώρες, τρεις σε μάχες στη Χομς και ένας από έκρηξη σε βιομηχανική ζώνη της Δαμασκού. 
ΘΕΜΑ 
ΠΡΕΖΑ TV
16-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: