Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2012

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ - «ΌΣΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ» - ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ 1ο ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΣΚΟ


ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Μια καινούρια πρόταση από τον Γιάννη Αγγελάκα και την  All Together Now, σε λίγες μέρες στα δισκοπωλεία. Το νέο cd «Όσο κι αν δέρνει ο άνεμος» είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο διαφορετικών κόσμων: δύο μουσικών από την Κρήτη με βαθειά γνώση της παράδοσης τους (Γιώργος Ξυλούρης, Γιάγκος Χαιρέτης) και δύο μουσικών της εναλλακτικής  πειραματικής και ροκ μουσικής (Γιάννης Αγγελάκας, Νίκος Βελιώτης) που συνευρέθηκαν, ήπιαν, έφαγαν, γέλασαν  και τζαμάρανε, σεβόμενοι ο ένας το ιδίωμα του άλλου, αναζητώντας ένα φρέσκο μουσικό τοπίο  που να τους χωρά όλους και να τους εξελίσσει.

   
Ο Ψαρογιώργης τραγουδάει με φωνή από τα σπλάχνα των ορεινών κρητικών όγκων, και με την αρωγή των υπόλοιπων συντελεστών του δίσκου, ακούς και αισθάνεσαι πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μία μουσική που έχει πολύ δρόμο μπροστά της όσο την αγγίζουν άνθρωποι με προσωπικό δρόμο αλλά και συλλογικό όραμα.


Βρεθήκαμε με τον Γιάννη Αγγελάκα στο σπίτι ενός κοινού φίλου, είχε μαζί του τον δίσκο, του ζήτησα να ακούσουμε μερικά τραγούδια.


“Πες μου και δυο λόγια”, του ζήτησα.


Γιάννης Αγγελάκας: “Γνώρισα ή για την ακρίβεια πρωτοάκουσα τον Ψαρογιώργη από τα cd που ηχογραφούσε τη δεκαετία του 90 στην Αυστραλία όπου έζησε κάποια χρόνια και γοητεύτηκα από τον τρόπο που πάλευε για μία πλανητική εκδοχή της κρητικής μουσικής συνεργαζόμενος με ιρλανδούς κυρίως μουσικούς. Αργότερα (το 1998 νομίζω)  όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, τον συνάντησα στα καμαρίνια του χώρου  όπου έπαιζε εκείνο το βράδυ με τον πατέρα του, τον Ψαραντώνη. Γνωριστήκαμε κι' αμέσως σχεδόν αρχίσαμε να συζητάμε για το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας. Χρειάστηκαν 14 χρόνια για να πραγματοποιηθεί εκείνη η ιδέα ίσως γιατί έπρεπε μερικά χρόνια αργότερα να γνωριστώ με τον Βελιώτη και με τον Γιάγκο Χαιρέτη και όλοι μαζί με οδηγό τον Ψαρογιώργη και την βαθιά του γνώση της κρητικής παράδοσης να αναζητήσουμε ένα καινούργιο μουσικό τοπίο που να χωρά τον έρωτα του καθενός ξεχωριστά αλλά και όλων μαζί για αυτή την αρχέγονη μαγική δυναμική παράδοση που δεν σταματά να εξελίσσεται μέσα στους αιώνες.”


Αποκλειστικά στο protagon ένα τραγούδι-clip, από το “’Οσο κι αν δέρνει ο άνεμος”, με τίτλο “Σαν το νερό του ποταμού”





http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.dolce&id=16486


ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2012

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΖΕΙ ΑΥΤΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

Ζει και βασιλεύει παλιοφασίστα 1:46

Ανώνυμος είπε...

3:47 ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ?ΤΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΛΕΣ ΡΕ ΒΛΑΚΑ?