Τρίτη, Ιουνίου 19, 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ 2Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΣΕ ΑΣΤΕΓΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


Σοκ έχουν προκαλέσει στην κοινωνία των Χανίων οι συνεχόμενες δολοφονικές επιθέσεις σε ξένους μετανάστες μέσα σε ένα 24ωρο και μάλιστα στην ίδια περιοχή, αυτή της Νέας Χώρας.

Χθες, τις πρώτες πρωινές ώρες, άγνωστοι επιτέθηκαν σε 25χρονο άστεγο, Αιγυπτιακής καταγωγής, με σιδηρολοστούς, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή του και να του αφαιρεθεί το ένα νεφρό. Ο 25χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων.
Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα ένα 24ωρο καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής δύο μετανάστες, που είχαν βρει προσωρινό καταφύγιο στην παραλία της Νέας Χώρας, δέχτηκαν επίθεση με σιδηρολοστούς και μαχαίρια από 4 άτομα. Αφού τους χτύπησαν, τους πήραν ρούχα, κινητά, χρήματα. Και οι δύο νοσηλεύονται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα από μαχαιριές στο Νοσοκομείο Χανίων .

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ


Χθες το απόγευμα, στον χώρο που στεγάζεται η Κοινωνική Κουζίνα, έγινε ανοιχτή συνέλευση για το θέμα, όπου καταγγέλθηκαν τα σοβαρά αυτά περιστατικά και ζητήθηκε η άμεση επέμβαση της Δικαιοσύνης.


Στη συνάντηση συμμετείχαν κοινωνικοί φορείς, οι οποίοι προχωρούν σε συγκρότηση Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας, που αύριο αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου και να καλέσει όλους τους τοπικούς φορείς να καταδικάσουν τα περιστατικά, ενώ αποφάσισε και τον προγραμματισμό εκδήλωσης στα Πευκάκια της Νέας Χώρας.


Όπως ανέφερε το μέλος του Κοινωνικού Στεκιού - Στεκιού Μεταναστών, Γιάννης Τσουκάτος, «το νέο περιστατικό έγινε στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην περιοχή της Νέας Χώρας και πάλι. Δύο άγνωστοι επιτέθηκαν σε έναν 25χρονο Αιγύπτιο και τον χτύπησαν τόσο άσχημα με λοστούς και ξύλα που κινδύνευσε η ζωή του και έτσι έπρεπε να εγχειρησθεί και του αφαιρέθηκε το ένα νεφρό. Ηταν μια δολοφονική επίθεση».


Ο κ. Τσουκάτος εκτίμησε ότι πρόκειται πιθανόν για συμμορίες με ρατσιστικά κίνητρα που δρουν στα Χανιά και τόνισε ότι η τοπική κοινωνία δεν θα πρέπει να επιτρέψει τέτοια φαινόμενα. «Πρέπει να αντιδράσουμε ως κοινωνία. Η Αστυνομία θα πρεπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρει τους ενόχους. Πιθανότατα να υπάρχει σχέση ανάμεσα στα δύο περιστατικά, όμως, αυτό είναι δουλειά της Ασφάλειας.


Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να δημιουργηθεί ρήξη γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Πρόκειται πιθανότατα για μια συμμορία που έχει ρατσιστικά κίνητρα. Οι μετανάστες ζουν μέσα στην κοινωνία και δεν έχουν πειράξει κανέναν. Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν εργασία και αναγκαστικά μένανε έξω».


Πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη... Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως είναι αδιανόητο να συνηθίσουμε τη διάχυτη βία που διέπει τέτοιες πράξεις και να τις προσπερνάμε. Η αντίδραση όλων μας οφείλει να είναι ακαριαία γιατί και αυτή συμβάλλει στη διαμόρφωση του τοπίου της βίας στον τόπο μας.
http://www.cretalive.gr/new/96338/crete/Nea_epithesi_enantion_metanasti
ΠΡΕΖΑ TV
19-6-2012

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nα αποχωρήσουν ησύχως οι μετανάστες προς την θάλασσα αλλίως θα ταλαιπορούνται. Είναι κρίμα

Ανώνυμος είπε...

Μπατσοι, Τν, Χρυση Αυγη
ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Ανώνυμος είπε...

χρισυ αβγοι ιμασται ι μωνυ αιλινεσ
καταλαβαιται το

Ανώνυμος είπε...

μετανάστες πάρουμε τσαντίρια μας κάνουμε γκύφτους

μετά γκαμήσουμε ασπρουλιάρικα κολωράκια σας

έλληνες ντεν πειράζουμε, μόνο φασίστες

έλληνες τέλουμε μόνο αγκοράζουμε πατάτες από γκύφτους γιατί κίνημα πατάτας μας έκει λιώσει

Ανώνυμος είπε...

Σοκ έχουν προκαλέσει στην κοινωνία των Αθηνών οι συνεχόμενες δολοφονικές επιθέσεις σε Έλληνες από ξένους μετανάστες μέσα σε ένα 24ωρο.

ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΝΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΤΩ, ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΙΚΙ ΜΠΛΟΥΜ ΚΑΙ ΠΑΤΟ.
ΙΣΟΒΙΑ ΠΟΙΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΚΙΝΗΤΕΣ .

Ανώνυμος είπε...

Σοκ εχουν προκαλεσει οι τελευταιες πληροφοριες συμφωνα με τις οποιες πολλοι χρυσαυγιτες ειναι τουρκοσποροι τουρκαλβανοι και τσιγγανογυφτοι.Σε εξεταση dna και εξετασεις ορθογραφιας αναμενεται να περνανε τα νεα μελη της χρυσης αυγης αλλα και παλια με μαυριδερη επιδερμιδα για να εξακριβωθει αν ειναι ελληνες η βαρβαροι αλλοδαποι που απλως μιλανε μετρια την Ελληνικη γλωσσα.Πολλοι φασιστες εξ αυτων μαλιστα εκμεταλλευομενοι το κιτρινωπο η γκριζο η μαυριδερο δερμα τους προσποιουνται ευκολα τους αλοδαπους και μιλωντας σπαστα ελληνικα διαπραττουν ληστειες σε κατοικους και μαγαζια του κεντρου ενω χρησιμοποιουν τα θυματα τους μετεπειτα και για παροχη προστασιας απο τους ιδιους καθ ομοιωση των κυκλωματων μπραβων της νυχτας.

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τον βλέπω, αν δεν πέσουν κεφάλια, δεν γίνετε δουλειά, παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Σε σχέση με εσένα που δεν έχεις εγκέφαλο, πράγματι μια χαρά είναι.

Ανώνυμος είπε...

twra poy tha fygete gia doyleia sthn germania eyxomai na sas gamisoyn to idio paliogioysoyfakia

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΜΠΛΕ ΤΟ ΟΡΚ
ΑΡΑΛΙΚΙ,ΦΑΙ,ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ,ΚΑΘΑΡΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ,ΚΑΜΙΑ ΑΠΛΥΤΗ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΚΙ ΜΕ ΠΟΥΡΙ?ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ........ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΜΕΤΑ....ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ.......
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

twra poy tha fygete gia doyleia sthn germania eyxomai na sas gamisoyn to idio paliogioysoyfakia

1:43 πμ

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ......ΤΩΡΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ... ΑΝ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΝ ΚΣΕΡΩ ΡΕ ΓΑΜΑΟΥΑ ΝΑ ΣΙ ΠΩ ΕΝ ΤΟΥ ΞΕΡΟΥ......ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΣ!
(ΠΡΕΖΑ ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΑ
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Ανώνυμος είπε...

οταν χτυπας μεταναστες γινεσαι συνενοχος στις επιθεσεις που δεχτηκαν οι παππουδες μας οταν ηταν αυτοι μεταναστες.
οταν τους χτυπας στο σκοταδι και με αναλογια παντα να ειναι υπερ σου και οχι ουτε καν ενα προς ενα δειχνει και τον αντρισμο σου.
οταν χαιρετας ναζιστικα αμαυρωνεις την μνημη ολων οσων πεθαναν στην αντισταση και στη κατοχη.
οταν υπακους τυφλα τον αρχηγο σου δεν διαφερεις καθολου απο τα λαμογια πολιτικους που παιρνουν εντολες απο το κεφαλαιο.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΣΚΕΨΟΥ...ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ???

Ανώνυμος είπε...

φιλε 6.24 τι να σκεφτουν αυτοι ? ενας μονοκυτταρος οργανισμος εχει πιο πολυ μυαλο απο τον πιο εξυπνο ellinara. ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ-ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΕ μπατσους και ναζι

Ανώνυμος είπε...

Φασιστικά αποβράσματα, το γεγονός πως το ΚΚΕ και ο σύριζα κοιμούνται όρθιοι και δεν αντιδρούν στις επιθέσεις εναντίον μεταναστών δεν σημαίνει πως οι υπόλοιποι είναι έτσι αδιάφοροι. Οχι μόνο θα μας βρείτε μπροστά σας, όχι μόνο θα εμποδιστούν οι επιθέσεις σας, αλλά θα πονέσετε ιδιαίτερα....με απλά λόγια, ασπόνδυλα στις τρύπες σας, η οργή μας θα πέσει επάνω σας αμίληκτη

Ανώνυμος είπε...

γενικη απολυμανση σε ολους τους χωρους του νοσοκομειου μολις βγει το μηρυκαστικο απο μεσα.ασε που σε λιγο θα ζητανε να τους κουβαλανε το φαγητο τους [σκυλους γατες] ζωντανο στα νοσοκομεια για επιτοπου σφαγη προκειμενου να σιγουρευονται οτι τρωνε φρεσκο ''τσιτσι''.ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΚΣΥΝΧΡΟΝΙΣΜΕΝΩΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

12:08 καλα βαλε το μπαμπα να πληρωσει το χαρατσι και συ ετοιμασε επανασταση στο indymedia.Σας εχει γινει το βρακι καφε αναρχες ( και πριν καφε ηταν απλα τωρα βρωματε απο χιλιομετρο).Ειναι θετικο που βομβαρδιζετε τον κοσμο με κλαψα για τους κακομοιρους ορκ τη στιγμη που υπαρχουν 2 μυρια ανεργοι,4-5 μυρια γεροι αρρωστοι και 1-2 μυρια απληρωτοι εργαζομενοι,αθελα σας ο κοσμος θα αναζητα εργο απο την χρυση αυγη ενω εσεις θα σκουζετε απο τα μπλογκ σας! Συνεχιστε την καλη δουλεια....την προπαγανδα την ξερετε καλα μα τωρα που βγηκαμε μπροστα θα σας γυρισει μπουμερανγκ.....μιασματα τελειωνετε!

Ανώνυμος είπε...

"Nα αποχωρήσουν ησύχως οι μετανάστες προς την θάλασσα αλλίως θα ταλαιπορούνται. Είναι κρίμα"

κριμα ειναι που ζεις ακομα