Παρασκευή, Ιουνίου 22, 2012

ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ «ΟΜΙΛΟΥ AQUIS» ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΘΕΝΑΡΑ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΤΑ 15%


Απεργιακά μπλόκα ενάντια στην απλήρωτη εργασία και τη μείωση των αποδοχών κατά 15%, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις πιέσεις έστησαν χτες οι εργαζόμενοι στις ξενοδοχειακές μονάδες του ομίλου «Aquis» στην Κέρκυρα.
Με στήριγμα το ταξικό τους σωματείο και το ΠΑΜΕ, εκατοντάδες εργαζόμενοι άφησαν τα πόστα τους, δεν έπιασαν δουλειά και συμμετείχαν καθολικά στην απεργία που αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση του σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων, αντιδρώντας οργανωμένα στην επίθεση της εργοδοσίας.
Από νωρίς το πρωί στήθηκαν οι απεργιακές φρουρές μπροστά από τις πύλες 3 ξενοδοχείων του επιχειρηματικού ομίλου. Τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην απεργία - στο «Sandi» 95%, στον «Αγιο Γόρδη» 80%, στο «Ακτή Πέλεκα» 100% - κατέδειξαν την αποφασιστικότητά τους να μη λυγίσουν, να μη γίνουν τα θύματα για την τόνωση της επιχειρηματικής κερδοφορίας του ομίλου της «Αquis», τα ξενοδοχεία του οποίου εδώ και 3 χρόνια έχουν πληρότητα που φτάνει έως και 90% και λειτουργούν πέρα των 6 μηνών. Οι εργαζόμενοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνήθηκαν κατηγορηματικά να υπογράψουν την επιχειρησιακή σύμβαση με μείωση 15% των αποδοχών, ενώ και όποιες υπογραφές είχε αποσπάσει με εκβιασμούς και φόβο η εργοδοσία στο ξενοδοχείο «Αγιος Γόρδης» ζητήθηκαν από τους ίδιους τους εργαζόμενους να επιστραφούν πίσω. Οι προσπάθειες της εργοδοσίας να νομιμοποιήσει τις αντεργατικές αυτές πρακτικές με τη συναίνεση των εργαζομένων μέσα από τη «σύσταση προσωπικού» (να υπογράψουν τα 3/5 των εργαζομένων την επιχειρησιακή σύμβαση και αυτή να έχει ισχύ για όλους τους εργαζόμενους) έπεσαν στο κενό. Στο πλευρό των εργαζομένων, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους, βρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ.
ριζοσπαστης
ΠΡΕΖΑ TV
23-6-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όταν προσληφθούν βούλγαροι και ρουμάνοι μισθωμένοι υπάλληλοι από εταιρείες οι μισθοί υα πέσουν κατά 30%

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΙΑ
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-6TgGWMOa2k


http://www.evdomi.gr/pub/starcms/repository/static/articles/ar_72048_1.asp