Πέμπτη, Ιουνίου 28, 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


Περίπου 200 Τουρκοκύπριοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα κτήρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ στις Βρυξέλλες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη «μη αναγνώρισή τους» από την Ευρωπαϊκή Ένωση.



Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν καλυμμένοι με άσπρα σεντόνια θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταγγείλουν «την αδιαφορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στον διχασμό του νησιού αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν στο τουρκικό κομμάτι».


Σε ερώτηση από δημοσιογράφους του euractiv.com αν και κατά πόσον η Τουρκία βρίσκεται πίσω από τη διαδήλωση, οι Τουρκοκύπριοι «ακτιβιστές» επέμειναν ότι, συχνά, τα συμφέροντά τους δεν συμπίπτουν με εκείνα της Τουρκίας. Η πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής δεν συμφώνησε με τις δηλώσεις ότι η Τουρκία θα σκεπτόταν να προσαρτήσει τα κατεχόμενα- τα οποία από τεχνικής άποψης αποτελούν έδαφος της ΕΕ- στην περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες για την επανένωση του νησιού, αναφέρει το euractiv.


Σε ερώτηση από δημοσιογράφους της διαδικτυακής πύλης euractiv.com αν και κατά πόσον η Τουρκία βρίσκεται πίσω από τη διαδήλωση, οι Τουρκοκύπριοι «ακτιβιστές» επέμειναν ότι, συχνά, τα συμφέροντά τους δεν συμπίπτουν με εκείνα της Τουρκίας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΕΖΑ TV
28-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: