Τρίτη, Ιουνίου 12, 2012

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΌΣΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΝ, ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΛΟΜΠΙ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ


"Στις 18 Ιουνίου σχηματίζουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ενωμένοι και όχι διαιρεμένοι", δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε διακαναλική συνέντευξη, το απόγευμα της Τρίτης, ενώ επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντικαταστήσει το μνημόνιο από ένα νεό εθνικό σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
"Βάζουμε τα θεμέλια μιας νέας, δημοκρατικής, Ελλάδας, με αξιοπρέπεια, ασφάλεια, με ανάπτυξη, για ένα κράτος δικαίου", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ δεν δίστασε να επιτεθεί για μία ακόμη φορά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που έφτασαν τη χώρα στο απόλυτο σημείο πλήρους καταστροφής.
Ο ίδιος τόνισε ότι απαιτείται επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, όπως άλλωστε έχει συμβεί σε Ισπανία και Ιρλανδία. "Το Μνημόνιο τελειώνει στις 17 Ιουνίου".

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι την Κυριακή ο ελληνικός λαός ανοίγει νέο κεφάλαιο μετά την μεταπολίτευση. "Τη Δευτέρα αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν. Κάνουμε ένα νέο βήμα όλες και όλοι μαζί ενωμένοι. Βάζουμε τα θεμέλια μίας δημοκρατικής Ελλάδας".
Και συνέχισε: "Στις 18 Ιουνίου πρέπει να έχουμε κυβέρνηση, για να μην ζήσουμε τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Και η χώρα θα έχει κυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά ή με πυρήνα τη ΝΔ".
Στην ομιλία του, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τους στόχους και τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης και δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας, προκειμένου να μπει τέλος στο σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. "Στις 18 Ιουνίου τελειώνει το πάρτι της διαπλοκής", είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
"Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας για να αντικαταστήσουμε το Μνημόνιο της χρεοκοπίας με ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης και αναπαραγωγής της χώρας, με δικαίωμα στην ασφαλή εργασία και τη δίκαιη αμοιβή, με περίθαλψη και σύνταξη για τα γηρατειά. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για να αποκαταστήσουμε το ατομικό δικαίωμα στην ασφάλεια".
Οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε για ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα και υπογράμμισε ότι έρχεται το τέλος στο στρατό των κομματικών συμβούλων που κυβερνούσαν αναποτελεσματικά.
Παράλληλα, δεσμεύτηκε για στελέχωση του δημόσιου τομέα με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια. "Οι αμοιβές όλων θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές συνθήκες οικονομίας. Σε καμία περίπτωση, δεν θα διαιωνίσουμε το ρουσφέτι και τις πελατειακές σχέσεις. Θα έρθουν ταυτόχρονες μειώσεις του πρωθυπουργικού γραφείου, ενώ θα γίνει καταγραφή περιουσιολογίου των πολιτικών και τι είχαν πριν και μετά τις 17 Ιούνίου, με ταυτόχρονες περικοπές βουλευτών. Θα περιοριστούν ακόμα και οι μεταγραφές από το ένα γραφείο στο άλλο".
Λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι θα φέρει την αποκατάσταση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ για δύο χρόνια και η επαναφορά μετενέργειας.
Στους άμεσους στόχους της Αριστερής παράταξης είναι η κατάργηση των χαρατσιών, ξεκινώντας από τους μακροχρόνια ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.
Παράλληλα, στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για μερική ή ολική διαγραφή χρεών των νοικοκυριών, με βάση τη μείωση μισθών, αλλά και ρύθμιση αγροτικών χρεών στις τράπεζες. "Παράλληλα, θα φέρουμε το πάγωμα της διαδικασίας εκποίησης ή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, ενώ θα θέσουμε ως βάση την ανασύσταση της εργατικής εστίας, αλλά και της Βοήθειας στο Σπίτι".
"Όλα αυτά θα έχουν στόχο την σταθεροποίηση της οικονομίας και την ανακούφιση των χαμηλών οικονομικά στρωμάτων", συνέχισε ο. Τσίπρας.
Προτεραιότητα η πάταξη του σάπιου πολιτικού συστήματος
Στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πάταξη των σκανδάλων και η επαναφορά προς εξέταση των μεγάλων σκανδάλων, όπως η Siemens. "Όσοι νομίζουν ότι θα κουκουλώσουν τις βρωμιές τους, είναι γελασμένοι", ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας.
"Αυτό που ζούμε είναι μια ιστορική διαδικασία ειρηνικής επανάστασης του λαού μας. Οι δυνάμεις του χτες με τη διαδικασία της λάσπης ή του Νέρωνα ή προσπαθώντας να δούνε από ψηλά τη Ρώμη που καίγεται, δεν θα μπορέσουν να καταβάλλουν το ασίγαστο πάθος του λαού μας για αποκατάσταση της αλήθειας. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το βράδυ περνούν στη λήθη της ιστορίας, αφήνοντας πίσω τους έναν τόπο λεηλατημένο.
Δεν είμαστε σωτήρες ή ήρωες. Απλά ανταποκρινόμαστε στο πατριωτικό μας καθήκον. Ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Εμείς δεν πρόκειται να σας προδώσουμε ποτέ. Με αυτό το στίγμα θα πορευθούμε", κατέληξε ο ίδιος.
Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και η κομματική πολυφωνία
Στα σενάρια πολιτικής αστάθειας της χώρας, εξαιτίας της πολυφωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος απάντησε: "από πολυτασικό κίνημα μετατραπήκαμε σε ενιαίο κόμμα, με συγκροτημένο πρόγραμμα, λογική και αυτοπεποίθηση. Η ΝΔ είναι πλέον έτσι. Εμείς έχουμε κοινό αξιακό πεδίο, κοινή ιδεολογία και κοινούς στόχους και αυτό μας κάνει διακριτούς.
Και εμείς δοκιμαστήκαμε το τελευταίο διάστημα. Ήμασταν αντιπολίτευση και πλέον διεκδικούμε θέση διακυβέρνησης. Θέλω να επαναλάβω ότι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τη χώρα δεν είναι εκτός των τειχών.
Η χώρα δικαιούται δυνατότητα ισχυρής διαπραγμάτευσης για το Μνημόνιο. Αυτοί που αναπαράγουν την κινδυνολογία είναι η τραπεζοκρατία και οι δυνάμεις της πολιτικής διαπλοκής που έχουν τον έλεγχο των ΜΜΕ". 
Όσον αφορά στη ακύρωση του Μνημονίου που ίσως φέρει κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, ο ίδιος επεσήμανε: "Έχουμε πλήρη επίγνωση της καμμένης γης που θα αναλάβουμε, με χρεοκοπημένες τράπεζες και άδεια ταμεία.
Αν όμως δεν υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, αλλά εξακολουθήσει η μνημονιακή πολιτική, με μέτρα λιτότητας και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αύξηση του πετρελαίου, αυξήσεις σε τιμολόγια των ΔΕΚΟ και χαράτσια, υπάρχει πιθανότητα να συνεχίσει για πολύ ακόμα να υπάρχει η Ελλάδα;
Είναι σίγουρο ότι έρχεται το μνημονιακό χάος. Εμείς είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για αποφυγή της κατάρρευσης και θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο χρεοκοπίας. Θα το κοινωνήσουμε και στους εταίρους μας, χωρίς τσαμπουκά, αλλά με διάθεση διαπραγμάτευσης.
Αν μία χώρα οδηγηθεί στην κατάρρευση, θα οδηγηθούμε σε πύρινη λαίλαπα. Αυτό δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. Και διαρκώς επιβεβαιωνόμαστε στις προβλέψεις μας. Η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει μέλλον έτσι".
Η φορολόγηση των πλουσίων
"Τον πλούτο θα τον φορολογήσουμε. Όταν κάποιοι κερδίζουν, κάποιοι χάνουν", επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι "με αυτήν την στρατηγική ευελπιστούμε να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση των χρημάτων του ΕΣΠΑ, χρήματα που μέχρι σήμερα κάθονταν".
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι κάθετος στις οριζόντιες περικοπές και απολύσεις, αλλά υπέρμαχος του εξορθολογισμούτου δημόσιου τομέα.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/kommata/tsipras_osoi_kindynologoun_yphretoun_to_lompi_ths_draxmhs.1813707.html
ΠΡΕΖΑ TV
12-6-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΡΙΖΑ ΔΡΑΧΜΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

Ανώνυμος είπε...

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΛΟΒΟΤΟΜΗ,ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ.