Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2012

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ


Η Γαλλία παραχώρησε κατά το 2011 στη Γερμανία τη δεύτερη θέση, την οποία κατείχε επί μία δεκαετία στην Ευρώπη, σε αριθμό διεθνών επενδύσεων, τονίζεται σε έκθεση που δημοσιεύει το ιδιωτικό γραφείο εκτιμητών Ernst and Young. «Αδιαμφισβήτητα, το 2011 δεν υπήρξε μία καλή χρονιά για τη Γαλλία και την διεθνή ελκυστικότητά της: η Γερμανία απέσπασε την δεύτερη θέση στο ευρωπαϊκό βάθρο, δρέποντας τους καρπούς μίας επίμονης στρατηγικής ανταγωνιστικότητας συνδυασμένης με μία αποτελεσματική πολιτική παραγωγής εικόνας», τονίζουν οι συντάκτες της έκθεσης. Οι διεθνείς επενδύσεις στη Γαλλία υποχώρησαν το περασμένο έτος κατά 4% στις 540, έναντι 597 στη Γερμανία (+7%).



Η Βρετανία, παρά την υποχώρηση κατά 7%, παραμένει ωστόσο στην πρωτοκαθεδρία με 679 νέες επενδύσεις.
Η ανιούσα τάση της αύξησης των επενδύσεων συνεχίζεται στην Γηραιά Ήπειρο υπό διευρυμένη άποψη (περιλαμβάνονται η Ρωσία και η Τουρκία), κατά 4% στις 3.906 επενδύσεις.
Δύο ανησυχητικές διαπιστώσεις αναφαίνονται για το μέλλον της Γαλλίας : αφ’ ενός η Γαλλία «προσελκύει λιγότερο επενδυτές από χώρες με ισχυρή ανάπτυξη και ελκύει λιγότερες επενδύσεις σε υποδομές του μέλλοντος (έρευνα και ανάπτυξη) από τους μεγάλους γείτονές της».


Αφ’ ετέρου, «η χώρα δυσκολεύεται να πείσει πως το επίπεδο εκπαίδευσης των πτυχιούχων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στέκει στο ύψος των φιλοδοξιών της: δύο ξένοι επενδυτές στους τρεις πιστεύουν πως η Γαλλία δεν είναι ανώτερη ως προς αυτό το κριτήριο από τους ανταγωνιστές της».
Η έκθεση βασίζεται στην ανάλυση της ροής των επενδύσεων στην Ευρώπη και στη Γαλλία και σε τηλεφωνικές συνεντεύξεις 205 διευθυντών εταιρειών, που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα 21 Φεβρουαρίου -7 Μαρτίου σε 26 χώρες. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
ΠΡΕΖΑ TV
20-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: