Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2012

«ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»: ΕΚΒΙΑΖΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Απλήρωτοι για 10 μήνες είναι οι εργαζόμενοι στο τμήμα κατεργασίας της βιομηχανίας «Μάρμαρα Καβάλας» του Π. Εμφιετζόγλου. Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Ο εργοδότης αντί να πληρώσει όσα οφείλει, απέλυσε παράνομα 7 εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση και εκβιάζει τους τοπικούς φορείς για να εξασφαλίσει νέα λατομεία προκειμένου να επεκτείνει τις δραστηριότητές του.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα, με τους εργαζόμενους να έχουν στο πλευρό τους τη διαπαραταξιακή επιτροπή που συγκροτήθηκε από το Δήμο Καβάλας, ο Π. Εμφιετζόγλου επέμεινε στις 7 απολύσεις και είπε ότι θα εξοφλήσει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους αν πρώτα εισπράξει τα χρήματα που του οφείλει το κράτος.
Μάλιστα, δήλωσε ότι το μέλλον του εργοστασίου είναι δυσοίωνο αν δεν καταφέρει να επεκτείνει τις δραστηριότητες εξόρυξης μαρμάρου σε περιοχές ανενεργές προς το παρόν, όπως η Θάσος και το Χαλκερό.
Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται από την πρώτη ώρα το ΠΑΜΕ και παλεύει μαζί τους για την καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
ριζοσπαστης
ΠΡΕΖΑ TV
15-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: