Παρασκευή, Ιουνίου 01, 2012

ΒΡΕΤΑΝΙΑ:ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ


Δεν είναι τυχαίο ότι οι Βρετανοί έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους με τα μέτρα λιτότητας που τους επιβάλλει από το 2010 η κυβέρνηση Συντηρητικών και Φιλελευθέρων και τους προκαλούν μεγάλη ανασφάλεια για το οικονομικό τους μέλλον: οι άνθρωποι που αποφασίζουν για τις τύχες τους είναι στην πλειονότητά τους εκατομμυριούχοι.

Οπως προκύπτει από δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, από τα 29 μέλη του υπουργικού συμβουλίου, οι 18 έχουν περιουσίες τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου στερλίνων. Στους πέντε πλουσιότερους φιγουράρουν τα ονόματα του λόρδου Στράθκλαϊντ, επικεφαλής της Βουλής των Λόρδων, με περιουσία που ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ, του υπουργού Αμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, με 10 εκατ. ευρώ, του υπουργού Εξωτερικών, Γουίλιαμ Χέιγκ, με 6 εκατ. ευρώ, του υπουργού Πολιτισμού, Τζέρεμι Χαντ, με επίσης 6 εκατ. ευρώ, και της υπουργού Περιβάλλοντος και Τροφίμων, Καρολάιν Σπέλμαν, με 5,6 εκατ. ευρώ.
Πτωχεύσεις
Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των βρετανικών καταστημάτων λιανικής τα οποία πτώχευσαν αυξήθηκε αλματωδώς κατά 38% το πρώτο τρίμηνο του 2012, φτάνοντας τα 670 από τα 486 κατά το ήδη δύσκολο τέταρτο τρίμηνο του 2011. Οι τιμές αυξάνονται ταχύτερα από τους μισθούς και τα μέτρα λιτότητας, που αποτελούν τη θεμέλια λίθο της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, προκαλούν ανησυχία στους καταναλωτές. Επίσης υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια σε σχέση με τις θέσεις εργασίας και την πιθανότητα κατάρρευσης της Ευρωζώνης. Γκάλοπ
Ηδη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στον «Independent», επτά στους δέκα Βρετανούς θέλουν να αμβλυνθούν οι περικοπές των δαπανών και να τονωθεί η ανάπτυξη, νιώθοντας ότι το βιοτικό τους επίπεδο έχει πέσει αισθητά τα τελευταία δύο χρόνια. Οι προσωπικές περιουσίες των κυβερνώντων ήταν σαφώς το κερασάκι στην τούρτα για τους ψηφοφόρους.
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
1-6-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΙ???ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΝΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΕΜΕΙΣ!!!