Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2012

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ


Σήμερα, εκτός απρόοπτου, αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος, στο οποίο θα μετέχουν και γνωστά εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα.
Ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στις 12 με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και στη 1 με τον Φώτη Κουβέλη, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων που θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση για τη συμφωνία σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο. 



Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόταση για τη θέση του υπουργού Οικονομικών έχει γίνει στον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Βασίλη Ράπανο, ενώ δεν αποκλείεται στο υπουργικό σχήμα να παραμείνει ο υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Στουρνάρας.


Σημειώνεται ότι μία πρώτη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσώπων των τριών κομμάτων ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης, ενώ είχε σημειωθεί σημαντική καθυστέρηση λόγω του εκρηκτικού κλίματος που είχε επικρατήσει σε σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ, υπό τον κ. Βενιζέλο, για το αν θα συμμετάσχουν στελέχη του κόμματος στη νέα κυβέρνηση.


Σε δηλώσεις του, ο κ. Βενιζέλος είχε εκφράσει νωρίτερα την πεποίθησή του ότι έως την Τετάρτη, θα έχει συγκροτηθεί κυβέρνηση με τη συμμετοχή Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς, ισχυριζόμενος ότι αυτό είναι η μοναδική «πρακτική λύση».


Σε σύσκεψη της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αποφασίστηκε η στήριξη ενός κυβερνητικού σχήματος συνεργασίας, δίχως ωστόσο την εμπλοκή πολιτικών εκλεγμένων του κόμματός τους.
ΣΚΑΙ
ΠΡΕΖΑ TV
20-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: