Τρίτη, Ιουνίου 19, 2012

ΚΟΙΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΡΩΣΙΑ, ΚΙΝΑ, ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ


Μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια στη Μέση Ανατολή με συμμετοχή πολλών χιλιάδων στρατιωτών των τριών όπλων φέρονται να σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν τις επόμενες εβδομάδες η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Συρία, σύμφωνα με ιρανικά μέσα, πληροφορία που έχει διαψευστεί πάντως από άλλες πηγές.



Σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο Fars που επικαλείται πληροφορημένες πηγές, ανοιχτά της Συρίας πρόκειται να διεξαχτούν ασκήσεις με την συμμετοχή δυνάμεων του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας και τη συμμετοχή 90.000 ανδρών.


Στις ασκήσεις θα πάρουν μέρος δυνάμεις αεράμυνας και μονάδες παράκτιας άμυνας, 400 αεροσκάφη και 1.000 άρματα μάχης.


Το Fars μετέδιδε ακόμη ότι η Αίγυπτος έδωσε άδεια διέλευσης του Σουέζ σε 12 κινεζικά πολεμικά πλοία. Στην ευρύτερη περιοχή θα καταπλεύσουν ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια και άλλα πολεμικά ενώ και ιρανικά πολεμικά θα σταθμεύσουν σε συριακά λιμάνια.


Παραταύτα, η Συρία διέψευσε την πληροφορία ως «εντελώς εκτός πραγματικότητας».


Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα πληροφορίες από τη Ρωσία έφεραν τη χώρα να εξετάζει την αποστολή δύο μεγάλων σκαφών στη βάση της Ταρσού για την προστασία των Ρώσων πολιτών στη χώρα. Τα πολεμικά θα μετέφεραν και από ισχυρή δύναμη πεζοναυτών. Επισήμως η πληροφορία διαψεύστηκε.


Σε κάθε περίπτωση, αν πραγματικά ισχύει η πληροφορία, πρόκειται για πολύ μεγάλες ασκήσεις σε μία περίοδο που η πίεση κατά της Συρίας αυξάνεται ενώ και αυτή με τη σειρά της κλιμακώνει τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά των ανταρτών.


Σε μία παράλληλα διπλωματική εξέλιξη, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρόκειται να συγκληθεί για να εξετάσει τη συνέχιση ή όχι της αποστολής των παρατηρητών του στη Συρία, η οποία ανεστάλη λόγω της κλιμάκωσης της βίας στη χώρα.


Νέες συγκρούσεις


Ο συριακός στρατός σφυροκόπησε την Τρίτη προπύργια των ανταρτών σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι άμαχους, ανέφεραν οι ακτιβιστές.


Η Ραστάν, στην επαρχία Χομς, έγινε ο στόχος σφοδρών βομβαρδισμών το πρωί από τακτικές δυνάμεις του στρατού που προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχό της από το Φεβρουάριο. Στην ίδια τη Χομς, μία από τις μεγαλύτερες εστίες της αμφισβήτησης κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, αντάρτες ενεπλάκησαν σε μάχες με στρατιώτες στη συνοικία Μπάμπα Αμρ. 


Ακόμη δύο αγωγοί πετρελαίου υπέστησαν δολιοφθορά στο κεντρικό και στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τους ακτιβιστές.


Την Δευτέρα, 94 άνθρωποι, ανάμεσά τους 63 άμαχοι, σκοτώθηκαν σε όλη τη χώρα.


Από τον περασμένο Μάρτιο έχουν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 15.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι.


Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
19-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: