Πέμπτη, Ιουνίου 28, 2012

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΕΑΣ «ΦΟΥΡΝΙΑΣ» ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ


Για κίνδυνο να δημιουργηθεί μια νέα «φουρνιά» ληξιπρόθεσμων οφειλετών του δημοσίου από τον μεγάλο αριθμό φορολογικών σημειωμάτων που θα έρθουν τους επόμενους μήνες κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών (ΠΟΕ-ΔΟΥ).
Η Ομοσπονδία ζητά επίσης να αποφασιστεί άμεσα μια νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την ομαλή πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων της φετινής χρονιάς. 



Σύμφωνα με μια εκ των προτάσεων της ΠΟΕ-ΔΟΥ, τα χρέη στα οποία δεν αντιστοιχεί μηνιαία δόση καταβολής (λόγω του ύψους των εισοδημάτων), δεν θα διαγράφονται, αλλά θα ‘’παγώνουν’’ (δεν προστίθενται προσαυξήσεις, ούτε λαμβάνει οποιοδήποτε μέτρο είσπραξης η εφορία) μέχρις ότου, οι υπόχρεοι βρεθούν σε οικονομική κατάσταση, η οποία θα τους επιτρέπει την σταδιακή έστω, εξόφλησή τους.


Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι προτείνουν να μπει κλίμακα αφορολόγητου, με όριο τα 650 ευρώ κάτω από το οποίο να παγώνει το χρέος. Εξήγησε ότι αυτό θα υπολογίζεται αν αφαιρεθεί από το εισόδημά του το στεγαστικό ή το ενοίκιο. Πρόσθεσε ότι μεταξύ των προτάσεών τους είναι και το να ρυθμιστούν τα χρέη των επιχειρήσεων.


Ο κλάδος των εφοριακών λειτουργεί συμβουλευτικά και προς την κυβέρνηση και προς τον εργαζόμενο, μας βρίσκουν σύμφωνους οι προτάσεις, δήλωσε στο σταθμό μας ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης
ΣΚΑΙ
ΠΡΕΖΑ TV
28-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: