Τρίτη, Ιουνίου 26, 2012

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ


ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ...
Σε απελπιστική κατάσταση έχουν περιέλθει οι καρκινοπαθείς, οι οποίοι μη μπορώντας πλέον να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη.
«Η υγεία πεθαίνει και μαζί της πεθαίνουμε κι εμείς» φώναξε μέσα από φέρετρο στο οποίο είχε μπει η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης Περσεφόνη Μήτα.
«Στερούμαστε τα φάρμακα που θα πρέπει να παίρνουν δωρεάν όλοι οι καρκινοπαθείς. Δεν μπορούμε να κάνουμε πια τις χημειοθεραπείες μας στα νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία που πάμε να πάρουμε τα φάρμακά μας μάς δίνουν ένα χαρτί που γράφει 'στερείται', με το οποίο πρέπει να πάμε στον ΕΟΠΥΥ για να τα προμηθευτούμε, αλλά ούτε εκεί υπάρχουν.



» Τα φαρμακεία έχουν κόψει την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία και πρέπει να πληρώνουμε και υπάρχουν φάρμακα που κοστίζει ίσως και 4.000 η δόση. Αλλά ακόμη κι αν έχουμε να πληρώσουμε υπάρχει έλλειψη φαρμάκων διότι οι εταιρείες, λόγω των χρεών των ταμείων, έχουν σταματήσει τις εισαγωγές. Εμείς όμως τι χρωστάμε; Πληρώναμε χρόνια ολόκληρα τις εισφορές μας στα ταμεία. Γιατί θα πρέπει να υφιστάμεθα αυτή τη ταλαιπωρία;» είπε η κ.Μήτα.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
26-6-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τρομοκράτες

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα και εγώ να πω δυο κουβέντες και να κάνω μια καταγγελία καθώς τυχαίνει να έχω τον πατέρα μου με καρκίνο οπότε γνωρίζω το πρόβλημα από κοντά.
Εχτές το πρωί πήγα με τον πατέρα μου στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο (το ίδιο που νοσηλευόταν ο πρωθυπουργός) να του σχεδιάσουν πρόγραμμα ακτινοθεραπείας στον εγκέφαλο.
Φτάνοντας εκεί και μιλώντας με τους ιατρούς μας ενημέρωσαν ότι η εταιρία που έχει το μηχάνημα σχεδιασμού είναι απλήρωτη με αποτέλεσμα να κλειδώσει το πρόγραμμα και με συνέπεια να διώχνουν τους ασθενείς διότι δεν μπορούν να κάνουν σχεδιασμό οι ακτινοθεραπευτές
Τελικά καταλήξαμε σε ιδιωτική κλινική να πληρώνουμε για κάτι το οποίο έχει πληρώσει ο καθένας μας από τις κρατήσεις που μας έκαναν και κάνουν στο μισθό μας.
Το τραγικό δε είναι σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιατρού στην ιδιωτική κλινική ότι έχουν πλέον και εκεί αναμονή καθώς τα κρατικά νοσοκομεία αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες.
Σας παρακαλώ καθώς εγώ δεν έχω την δύναμη να ψάξετε λίγο το θέμα και να το φέρετε στην επιφάνεια αλλιώς πολλοί συμπολίτες μας κινδυνεύουν πλέον να πεθάνουν λόγω ανυπαρξίας κοινωνικού κράτους
Ευχαριστώ
Γ.Μ