Πέμπτη, Ιουνίου 28, 2012

ΈΤΟΙΜΟ ΤΟ ΔΝΤ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ…ΑΟΥΤΣ…


Το ΔΝΤ επιβεβαίωσε σήμερα πως έχει λάβει αίτημα για την παροχή δανείου από την Κύπρο.
«Το ΔΝΤ παρέλαβε σήμερα μία πρόσκληση από τις κυπριακές αρχές να συμμετάσχει στην εξωτερική οικονομική βοήθεια που αποβλέπει στον περιορισμό των κινδύνων που επικρέμανται στην οικονομία της Κύπρου», ανακοίνωσε η γενική διευθύντρια του διεθνούς οικονομικού οργανισμού Κριστίν Λαγκάρντ, κάνοντας αναφορά στο επίσημο αίτημα που έχει καταθέσει η Λευκωσία προς την ευρωζώνη.



«Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε τις προσπάθειες των ευρωπαίων εταίρων μας ώστε να βοηθήσουμε την Κύπρο να επιστρέψει σε μία σταθερή και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και να προσδοθεί σταθερότητα στον χρηματοοικονομικό της τομέα», τόνισε η Λαγκάρντ.
Το αίτημα για δανειοδότηση «ακολούθησε της αίτησης για οικονομική βοήθεια από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης μέσω των ΕΤΧΣ/ΕΜΣ (Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Στήριξης/Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας) που διετύπωσαν οι κυπριακές αρχές», τόνισε.


Η Λαγκάρντ πρόσθεσε πως ο οργανισμός του οποίου προΐσταται ετοιμάζεται να «αποστείλει το συντομότερο δυνατόν μία ομάδα του στην Κύπρο προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση στην περιοχή και να προλειάνει το έδαφος στα πλαίσια των προοπτικών για τη συζήτηση επί του οικονομικού προγράμματος που θα επιτρέψει στην Κύπρο να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει».


Νωρίτερα στη δική του ανακοίνωση για μία θετική ανταπόκριση της ευρωζώνης στο αίτημα της Κύπρου, το Eurogroup είχε δηλώσει πως αναμένεται μία «ταχεία απάντηση του ΔΝΤ στις κυπριακές αρχές».
«Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνδυασμό με την ΕΚΤ, τις κυπριακές αρχές και το ΔΝΤ να συμφωνήσουν επί ενός προγράμματος βοήθειας, περιλαμβάνοντας τις χρηματοοικονομικές ανάγκες της χώρας, και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να εγγυηθεί την χρηματοοικονομική σταθερότητα», προσέθετε στην ανακοίνωσή του το Eurogroup.
ΑΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
28-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: