Τρίτη, Ιουνίου 26, 2012

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΟΓΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Μετά τις μολότοφ κι άλλους εμπρηστικούς μηχανισμούς εναντίον των πρακτορείων του ΟΠΑΠ προχθές το βράδυ, η Κύπρος συγκλονίστηκε από την εν ψυχρώ δολοφονία 3 Κυπρίων και 2 Ρουμάνων – οι οποίοι είχαν εμπλακεί στον ανελέητο πόλεμο του τζόγου.   
Ως γνωστόν εδώ και αρκετές μέρες τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στην Κύπρο έγιναν στόχοι εμπρηστών και τα απανωτά κρούσματα είχαν θέση σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές της Μεγαλονήσου. Τα ξημερώματα της Κυριακής, όμως, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. 



Πενταπλή δολοφονία !! 


Συγκεκριμένα, ο ανελέητος πόλεμος για τον έλεγχο  του τζόγου οδήγησε σε πραγματική σφαγή στην Αγία Νάπα, όπως μεταδίδει η Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης. 


Πέντε άτομα - τρεις Κύπριοι και δύο Ρουμάνοι - που εργάζονταν ως φρουροί ασφαλείας για λογαριασμό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τομέα των στοιχημάτων, δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ. Νεκροί είναι οι:


•    Γιώργος Γεωργίου γνωστός και ως "Σατανάς" 35 ετών από το Παραλίμνι.


•    Φίλιππος Λουκαϊδης 33 ετών από τη Λευκωσία


•    Μάριος Καραολής 28 ετών από την Λευκωσία.


Τα ονόματα των δύο Ρουμάνων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.  Τα θύματα λίγο πριν τη δολοφονία βρισκόντουσαν σε μπυραρία. Στην συνέχεια επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο "Σατανάς". Ενώ βρισκόντουσαν στον οδό Καταλυμάτων, πιθανότατα δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, εμφανίστηκαν με αυτόματα όπλα και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους. Ο μόνος που κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο ήταν ο "Σατανάς" ο οποίος ήταν τραυματισμένος. Ένας από τους δράστες τον πυροβόλησε ξανά και πριν φύγει του έριξε ακόμα μία σφαίρα στο κεφάλι ως χαριστική βολή. Οι τέσσερις εξέπνευσαν επί τόπου ενώ ο πέμπτος άφησε την τελευταία του πνοή κατά την μεταφορά του στο Νοσοκομείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια από τα θύματα οπλοφορούσαν αλλά αιφνιδιάστηκαν και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Όλα τα θύματα φέρουν τραύματα στο κεφάλι και στο στήθος, κάτι που καταδεικνύει ότι οι δράστες ήταν επαγγελματίες. Η αστυνομία απέκλεισε (κατόπιν σφαγής) την περιοχή και άρχισε έρευνες. Ταυτόχρονα λήφθηκαν μέτρα στην Λευκωσία για αποτροπή πράξεων αντεκδίκησης. Στην σκηνή μετέβησαν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους, ο βοηθός Αρχηγός επιχειρήσεων της Αστυνομίας Σαββάκης Θεοφάνους και ο επικεφαλής του ΤΑΕ αρχηγείου Γιαννάκης Χαραλάμπους.




Η σύλληψη Κτωρίδη 


Δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Κύπρο αναφέρουν ότι ο Νάσος Κτωρίδης θεωρήθηκε ύποπτος για συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος και τα αδικήματα που διερευνήθηκαν εναντίον του σχετίζονται με τους πρόσφατους εμπρησμούς και απόπειρες εμπρησμών πρακτορείων της ΟΠΑΠ στη Λεμεσό και στη Λευκωσία, καθώς και με την ρίψη των πυροβολισμών. 


Εξάλλου, σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου –τα οποία επικαλούνται αστυνομικές πηγές– εναντίον του Ν. Κτωρίδη υπήρχε και μαρτυρία ότι πρόσφατα απείλησε στέλεχος της ΟΠΑΠ λόγω οικονομικών διαφορών.


Τελικά το θρίλερ έλαβε τέλος όταν ο επιχειρηματίας αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής αφέθηκε ελεύθερος, αφού δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο εναντίον του.
Δημήτρης Παφίλας
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
26-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: