Κυριακή, Ιουνίου 17, 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ


Ολοκληρώθηκε περίπου στις 18:40 η εξουδετέρωση των δύο χειροβομβίδων, που πέταξαν άγνωστοι τα ξημερώματα στον προαύλιο χώρο του ΣΚΑΪ.
Τονίζεται ότι οι δύο χειροβομβίδες ήταν πραγματικές και όχι ρεπλίκες, και ενεργοποιημένες.
Οι δυο χειροβομβίδες δεν εξερράγησαν από αφλογιστία, ενώ οι περόνες εντοπίστηκαν επί της λεωφόρου Κηφισού. Στον ΣΚΑΪ μετέβησαν πυροτεχνουργοί του στρατού που πραγματοποίησαν των απενεργοποίηση, και στη συνεχεία θα μεταφέρουν τις χειροβομβίδες στα εγκληματολογικά εργαστήρια.



Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τις έρευνες, καθώς και την προανάκριση, διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. 


Η δεύτερη χειροβομβίδα εντοπίστηκε το μεσημέρι, σε κοντινή απόσταση από την πρώτη, μέσα σε παρτέρι.  Στο χώρο βρίσκονται πυροτεχνουργοί του στρατού, ενώ η κυκλοφορία στη λεωφόρο Εθνάρχου Μακαρίου έχει σταματήσει.


Το μεσημέρι εντοπίστηκε και η πρώτη χειροβομβίδα που φαίνεται ότι είναι ρωσικής προέλευσης αμυντικού τύπου.


Τηλεφώνημα για τη δεύτερη χειροβομβίδα στον ΣΚΑΪ είχε κάνει άγνωστος στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού στις 2.05 μεσημέρι. "Yπάρχει και δεύτερη χειροβομβίδα ψάξτε καλά" δήλωσε χαρακτηριστικά. 


Σημειώνεται ότι άγνωστος είχε κάνει τηλεφώνημα για χειροβομβίδα στο σταθμό και στις 5.15 το πρωΐ, ωστόσο το περιπολικό της αστυνομίας που κατέφτασε δεν βρήκε τίποτε. Η χειροβομβίδα φαίνεται απασφαλισμένη. 
δ
Η πρώτη χειροβομβίδα εντοπίστηκε από καμεραμάν του σταθμού γύρω στις 12.50 το μεσημέρι.


Η κίνηση αυτή εκλαμβάνεται ως προσπάθεια φίμωσης του πλουραλισμού και της ελεύθερης πληροφόρησης, ανήμερα της εκλογικής αναμέτρησης, από άγνωστα παράκεντρα.
ΣΚΑΙ
ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: