Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2012

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΟLYMPUS PLAZA» - ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ


Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τα σχέδια της εργοδοσίας να στήσει Ενωση Προσώπων για να προωθήσει την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με μείωση μισθών 15%, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο κατάστημα της επιχείρησης OLYMPUS PLAZA στον Κορινό Πιερίας. Εστησαν σωματειακή επιτροπή του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και απαιτούν εφαρμογή της Κλαδικής Σύμβασης, καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλει η εργοδοσία και ανάκληση του μέτρου της 4ήμερης εκ περιτροπής εργασίας που έχει επιβληθεί σε 30 συναδέλφους τους.

Την Τετάρτη, ο διευθυντής του καταστήματος κάλεσε τους εργαζόμενους σε συνέλευση προκειμένου να υπογράψουν το κείμενο για τη σύσταση της Ενωσης Προσώπων. Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά και ανέτρεψαν τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας. Εδιωξαν το διευθυντή και έχοντας στο πλευρό τους τους συνδικαλιστές του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, προχώρησαν στη συγκρότηση της σωματειακής επιτροπής και καθόρισαν το διεκδικητικό πλαίσιο με το οποίο θα επιδιώξουν συνάντηση με την εργοδοσία.
Το «Olympus Plaza» του ομίλου VIVARTIA του Βγενόπουλου, έχει καταστήματα στο Εθνικό οδικό δίκτυο σε Κορινό Πιερίας, Σχηματάρι, Αντίρριο, Τρίπολη (Νεστάνη) και στην Εγνατία Οδό στον Πλάτανο Ημαθίας. Η επιχείρηση για τη συγκρότηση της Ενωσης Προσώπων προωθείται σε όλα τα καταστήματα.
Στον Κορινό Πιερίας, οι 55 εργαζόμενοι αρνήθηκαν να παίξουν το παιχνίδι της εργοδοσίας και πέρασαν στην αντεπίθεση. Δηλώνουν ότι δεν αποδέχονται την κατάργηση της Κλαδικής Σύμβασης και κατ' επέκταση τη μείωση των αποδοχών τους και ζητούν να εφαρμοστεί η Κλαδική Σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους. Επίσης, απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους και την επαναφορά όλων των εργαζομένων (30) που δουλεύουν σε εκ περιτροπής εργασία, επειδή τη θεωρούν παράνομη.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: