Πέμπτη, Ιουνίου 21, 2012

ΑTHENS FRINGE LIVE: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ


Με το μότο «Small is beautiful», το επιμελημένο πρόγραμμα του Athens Fringe Live, εξετάζει φέτος το ζήτημα των κοινοτήτων, ως μοντέλου δομής και λειτουργίας κοινωνικών και καλλιτεχνικών ομάδων, με προσεγγίσεις από καλλιτέχνες, ακτιβιστές, ακαδημαϊκούς ερευνητές και καθηγητές. Σε ένα τριήμερο θεματικών συζητήσεων για τις «κοινότητες» (22-24 Ιουνίου), το Fringe φιλοξενεί ομάδες που ακολουθούν αυτό το μοντέλο λειτουργίας, παρακολουθεί τη δουλειά τους και συζητά μαζί τους, ζητώντας τους να μοιραστούν την εμπειρία τους με το κοινό.

Τις δύο πρώτες μέρες (Παρασκευή 22 Ιουνίου & Σάββατο 23 Ιουνίου) οι συζητήσεις θα διεξαχθούν στο αμφιθέατρο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη και την τρίτη (Κυριακή 24 Ιουνίου) στο Μουσείο της Ακρόπολης.


Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Η είσοδος στις συναντήσεις που θα γίνονται στο αμφιθέατρο της ΕΡΤ, στην Κατεχάκη, θα γίνεται με προσκλήσεις, τις οποίες το κοινό μπορεί να αναζητήσει στην ηλεκτρονική διεύθυνση: koinotites@sinthesis.gr και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
(Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητο είναι για την είσοδό σας στο χώρο της ΕΡΤ να έχετε ταυτότητα).
Ακόμη, εκπρόσωποι από θέατρα, φεστιβάλ, διοργανώσεις, ινστιτούτα, πρεσβείες, οργανισμούς, ιδρύματα (ΕΡΤ, Μέγαρο Μουσικής, Εθνική Λυρική Σκηνή, Badminton, Ίδρυμα Κακογιάννης, Ελληνοαμερικανική Ένωση Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού κ.α) εισηγούνται της φιλοσοφίας και της λειτουργίας τους, σε σχέση με τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό τους και τις ευκαιρίες που προσφέρουν σε νέους δημιουργούς σε μία συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Athens Fringe Live.


Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενισχυθούν οι νέοι Έλληνες καλλιτέχνες έτσι ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στην προσπάθειά τους να φέρουν σε πέρας την καλλιτεχνική αποστολή τους και να προωθήσουν το έργο τους εντός και εκτός συνόρων.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25/06 στο αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και θα έχει τη μορφή σύντομων εισηγήσεων από τους εκπροσώπους των φορέων ως προς τον τρόπο με τον οποίο μια ομάδα θα μπορούσε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα τους, τις προϋποθέσεις που θέτει και επιβοηθητικές συμβουλές ως προς την παραγωγή και προβολή του έργου των νέων δημιουργών.
Η είσοδος είναι ανοιχτή σε όλους και δεν υπάρχει εισιτήριο.  
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
ΠΡΕΖΑ TV
21-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: