Κυριακή, Ιουλίου 22, 2012

ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ 8 ΣΤΑ 10 ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ!


Εκτεθειμένα σε σοβαρά λοιμώδη νοσήματα είναι 8 στα 10 Ελληνόπουλα, καθώς δεν έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια. Αιτία είναι το ότι οι γονείς τους είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν τα χρήματα, για να πληρώσουν οι ίδιοι τους εμβολιασμούς.
Η κατάσταση αυτή μοιάζει με βόμβα έτοιμη να εκραγεί, καθώς εγκυμονεί μεγάλος κίνδυνος να επιστρέψουν σοβαρές ασθένειες, απειλητικές για τη ζωή, όπως ο τέτανος, ο κοκίτης, η διφθερίτιδα, η ιλαρά, η ερυθρά, η μηνιγγίτιδα και η ηπατίτιδα Β.

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε χθες, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, παρουσιάζοντας στοιχεία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, το οποίο λειτουργεί με πρωτοβουλία του ΙΣΑ και σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη στήριξη κοινωνικών ομάδων, που έχουν «χτυπηθεί» από την οικονομική κρίση.
«Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης λειτουργίας του, το ιατρείο προσέφερε τις υπηρεσίες του σε 1.161 παιδιά, εκ των οποίων το 84% προσήλθε για δωρεάν εμβολιασμό», τόνισε ο κ. Πατούλης.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από τις 20 Αυγούστου θα αρχίσει εκστρατεία εμβολιασμού για παιδιά ανασφάλιστων γονέων και χρονίως ανέργων, καθώς και για παιδιά που ζουν στην Ελλάδα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση. Ο εμβολιασμός θα γίνεται σε πέντε σημεία της Αθήνας, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και στα τέσσερα παραρτήματά του στους δήμους Ίλιου, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Ηλιούπολης και Ηρακλείου. Πληροφορίες για τους τόπους και το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών θα δίνονται από τις 20 Αυγούστου στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος και στο τηλέφωνο 2103847374. Οι γονείς θα μπορούν να προσκομίζουν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους από τις 20 Αυγούστου έως τις 21 Σεπτεμβρίου, ώστε να καταγράφονται στις εμβολιαστικές λίστες. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αρχές Οκτωβρίου, κατόπιν ραντεβού.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι μέχρι και χθες 3.500 άτομα έχουν επισκεφθεί το Ιατρείο, εκ των οποίων το 74% ήταν  Έλληνες. Το 44% ήταν πρώην ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, 46% πρώην ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, αλλά και άστεγοι που διαμένουν σε κάποιον εξωτερικό χώρο ή εγκαταλειμμένο σπίτι. Τα συνηθέστερα προβλήματα υγείας ήταν ο καρκίνος, η αρτηριακή υπέρταση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο σακχαρώδης διαβήτης, ενώ σε μικρότερες ηλικίες συνηθέστερες είναι οι διαταραχές όρασης, οι θυρεοειδοπάθειες και τα ψυχιατρικά νοσήματα.






ΕΚΑΒ ΚΙΛΚΙΣ Δωρεά ασθενοφόρου από συνταξιούχο δασκάλα


Ένα πολύτιμο δώρο έκανε μία συνταξιούχος δασκάλα από τη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς. Δίνοντας ένα μάθημα στην πολιτεία, η κ. Σοφία Προκοπίδου δώρισε στο ΕΚΑΒ2 τομέα Κιλκίς ένα πετρελαιοκίνητο ασθενοφόρο τελευταίας τεχνολογίας (φωτ.), πλήρως εξοπλισμένο. Μάλιστα, ο λόγος που το έκανε ήταν για να τιμήσει τον αδερφό της, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από περίπου έναν χρόνο.
Το ασθενοφόρο διαθέτει αναπνευστήρα, απινιδωτή και όλο τον εξοπλισμό που απαιτείται για να μπορέσει να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή που κινδυνεύει, ενώ το κόστος του ανέρχεται στις 82.000 ευρώ.
«Το έκανα για τη μνήμη του αδερφού μου. Πιστεύω ότι έκανα το καλύτερο μνημόσυνο για τον αδερφό μου, που πέθανε πριν από έναν χρόνο», τόνισε η δωρήτρια Σοφία Προκοπίδου, κατά τη διάρκεια της σεμνής τελετής που οργανώθηκε προς τιμήν της.
Από την πλευρά της, η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη ευχήθηκε να μπορούσαν όλοι να κάνουν τέτοιες δωρεές και πρόσθεσε ότι είναι δώρο ζωής για το ΕΚΑΒ η συγκεκριμένη δωρεά, διότι είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούν κι άλλα ασθενοφόρα, καθώς υπάρχει έλλειψη.
Δώρο ζωής χαρακτήρισαν τη δωρεά του ασθενοφόρου και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, καθώς, όπως είπαν, ο εξοπλισμός του είναι τόσο σύγχρονος, που μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε περιστατικό.




ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Επισχέσεις εργασίας σε Κομοτηνή και Σέρρες


Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο της Κομοτηνής. Οι ειδικευόμενοι γιατροί έχουν προχωρήσει από τις 16 Ιουλίου σε αποχή από τις εφημερίες κι οποιοδήποτε έργο, διότι δεν έχουν πληρωθεί για τις εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει από τον Ιανουάριο του 2012 έως σήμερα, ενώ από τον περασμένο Απρίλιο όλοι οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν κηρύξει, για τους ίδιους λόγους, επίσχεση εργασίας.
Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης, τα εγκεκριμένα προγράμματα εφημεριών για το μήνα Ιούλιο ανεστάλησαν και το νοσοκομείο Κομοτηνής λειτουργεί με ημερήσιες αναγκαστικές διαταγές εφημέρευσης, που απευθύνονται σε ειδικευμένους ιατρούς του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας.
Μάλιστα, οι ειδικευμένοι γιατροί, με εξώδικο έγγραφό τους, κοινοποίησαν στη διοίκηση του νοσοκομείου την απόφασή τους να άρουν τη δέσμευσή τους να καλύπτουν τις ανάγκες του νοσοκομείου, όπως αυτή είχε εκφρασθεί από το 2008 στην κλαδική σύμβαση εργασίας που είχαν υπογράψει οι εκπρόσωποί τους με το υπουργείο Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουν ότι αρνούνται πλέον να εργάζονται περισσότερες από 48 - 52 ώρες εβδομαδιαίως, όπως προβλέπεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, που ισχύει και στην Ελλάδα με προεδρικό διάταγμα, εφόσον η πολιτεία έχει καταργήσει την κλαδική συλλογική σύμβαση, καταπατώντας την βάναυσα και μονομερώς εδώ και δύο χρόνια.
Στο μεταξύ, οριακή είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο Σερρών, όπου οι 50 από τους 80 ειδικευόμενους γιατρούς βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την πληρωμή των εφημεριών του πρώτου εξαμήνου του 2012. Σύμφωνα με την  Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών, οι παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου καλύπτονται μόνο από δύο ειδικούς ιατρούς και παράλληλα έχουν να καλύψουν και τα έκτακτα περιστατικά που ξεπερνούν σε ημερήσια βάση τα 150.
Πάντως, σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου Σερρών Ξενοφώντα Εμμανουηλίδη, στα ταμεία του νοσοκομείου ήδη βρίσκονται τα χρήματα των εφημεριών των δύο πρώτων μηνών του 2012.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV
22-7-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

επειδη σας βλεπω ενημερωμενους - για καντε ρε θυματα και καμια ερευνα για το περιεχομενο των εμβολιων καθως και για το τι παθαινουν οσοι το ψαχνουν και μιλανε....και για το ποιες εταιριες τα βγαζουν με τι κερδος και τι κοστος για την δημοσια υγεια......και γιατι ποτε δεν εκανε κανενας τιποτα για τις συνθηκες που παραγουν ολες αυτες τις ασθενειες.... και γιατι με παγκοσμια νομοθεσια οι εταιριες παραγωγης δεν ειναι υποχρεωμενες να γραφουν τα συστατικα ??? και γιατι ο νομος αφηνει το παραθυρο της ευθυνης στον γοννεα ενω απαλασει τις εταιριες και τα κρατη??/....καντε ρε και καμια ερευνα οχι μονο copy-paste με μπινελικι για τιτλο ....