Σάββατο, Ιουλίου 21, 2012

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ


Ηρεμία επικρατεί το πρωί του Σαββάτου στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, μετά την ένταση της Παρασκευής, καθώς έπειτα από εννέα μήνες κινητοποιήσεων των εργαζομένων η μονάδα άνοιξε με εντολή του εισαγγελέα και παρουσία αστυνομικής δύναμης. 



Το σωματείο των εργαζομένων συνεδριάζει στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις. 


Η είσοδος στο εργοστάσιο είναι ελεγχόμενη από την αστυνομία και επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν πρόθεση να εργαστούν.


Το σωματείο των εργαζομένων σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή αναφέρει ότι οι χαλυβουργοί συνεχίζουν την απεργία τους παρά το άνοιγμα του εργοστασίου.


Το απόγευμα της Παρασκευής ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ διοργάνωσαν συλλαλητήριο στην γέφυρα Ασπροπύργου και πορεία διαμαρτυρίας προς το εργοστάσιο. Το ΠΑΜΕ οργανώνει επίσης συλλαλητήριο στις 19.30 το απόγευμα της Δευτέρας στην Ομόνοια.


Κατά την επιχείρηση ανοίγματος του εργοστασίου, το πρωί της Παρασκευής, συνελήφθησαν έξι απεργοί, στους οποίους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος.


Η επιχείρηση να ανοίξει το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας πραγματοποιήθηκε, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης με τους εργαζόμενους και την κυβέρνηση για την άρση του αδιεξόδου, αλλά και μετά την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης από τη Δικαιοσύνη, πριν από μερικές εβδομάδες.


Η δικαστική απόφαση είχε προκαλέσει την αντίδραση των συνδικαλιστών, οι οποίοι είχαν μιλήσει για «δικαιοσύνη ταξικού χαρακτήρα».


Οι απεργοί διεκδικούν την επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων τους, ενώ έχουν απορρίψει τις προτάσεις της διοίκησης της εταιρείας για μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ελαστικές μορφές εργασίας.


Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
21-7-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να κλείσουν το λιμάνι του Πειραιά την Ακρόπολη να κλέινουν κάθε μέρα το κέντρο το Φθινόπωρο για να αγοράσουν φτηνά οι μεγαλοεργολάβοι το κέντρο

antinor είπε...

ΚΑΘΙΣΜΑΕΝΟΙ ΑΠ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ,ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΑΠΟΧΑΥΝΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, Ο ΜΕΓΑΟΣ ΙΝΣΤΡΟΥΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ, ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΗΡΘΕ ΜΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΥΓΕ Η ΜΑΓΓΙΑ ΚΛΠ.ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΛΑΚΩ38 foΝΟΝΤΑΙ.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ