Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2012

ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΓΑΜΗΣΑΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ


Με μελανά χρώματα παρουσιάζει την κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων Αθ.Καποτάς.
Το ΙΚΑ χρειάζεται 1,4 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Έχει ήδη απορροφήσει το 66% της κρατικής επιχορήγησης δηλαδή 2,7 δισ. ευρώ από τα 4,1 δισ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί.



Επιπλέον, παρουσιάζει σημαντική μείωση εσόδων, καθώς ένας στους τρεις εργαζόμενους παραμένει ανασφάλιστος.


Το ταμείο των αυτοαπασχολούμενων (ΟΑΕΕ) εμφανίζει έλλειμμα ύψους 830 εκατ. ευρώ. Η μείωση των εισφορών αγγίζει το 35%, καθώς μόλις το 55% των ασφαλισμένων καταβάλει εισφορές. Το ταμείο κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2012 έχει απορροφήσει το 71% της επιχορήγησης, το 44% της συμμετοχής του κράτους και το 63% του συνόλου της αρχικής εγγεγραμμένης πίστωσης.


Στον ΟΓΑ, μόνο το 58% των ασφαλισμένων καταβάλλει τις εισφορές του και μόλις το 6% έχει ενταχτεί σε ρύθμιση οφειλών.


Σχετικά με τα επικουρικά, τα περισσότερα αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μείωση των ασφαλισμένων έναντι των συνταξιούχων (ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΔΥ), αλλά και την απομείωση της περιουσίας τους λόγω του κουρέματος των ομολόγων. 


Στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων εκκρεμούν 52.000 αιτήσεις για εφάπαξ βοήθημα και για να ικανοποιηθούν θα χρειαστούν περίπου 2 δισ. ευρώ. 


Ο ΕΟΠΥΥ κινδυνεύει τους επόμενους μήνες να βρεθεί σε καθολική αδυναμία αποπληρωμής των άμεσων υποχρεώσεών του.


Ωστόσο οι οφειλές των φορέων που έχουν ενταχτεί στο ΕΟΠΥΥ και πρέπει να αποδίδονται σε μηνιαία βάση αγγίζουν 1,4 δισ. ευρώ (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΟΓΑ-ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ).
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
5-7-2012

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απέναντι, ρουμάνοι. Παρακάτω, πολωνοί. Πιό πέρα αλβανοί. Στον πάνω όροφο ρώσσοι. Γιατί έρχονται όλοι αυτοί εδώ; Επειδή έχει ανεργία στη χώρα τους κι επειδή εδώ έχει δεκαπλάσια επιδόματα ανεργίας και όλα τζάμπα, φάρμακα, φαγηά κλπ. Και η τρικολόρε κυβερνησάρα μας ΔΕΝ τους στέλνει πίσω να πάρουν τα επιδόματα από ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ χώρες. Κατάλαβες τώρα γιατί καταρρέουν τα ταμεία, πέρα φυσικά από τους γνωστούς άλλους λόγους, κουρέματα, χτενίσματα κλπ.
Χρυσή Αυγή, λοιπόν, και δε μας νοιάζει αν δεν ξέρει να χαιρετάει κανονικά. Δεν την θέλουμε για μαθήματα καλών τρόπων κ' χαιρετισμών, αλλά για να τους απελάσει και να γλυτώσουν τα ταμεία μας.

Ανώνυμος είπε...

To ότι η χρυσή αυγή είναι δεκανίκι του συστήματος είναι γνωστό. Το ότι στηρίζει την κύβερνηση φαίνεται ξεκάθαρα από το σχόλιο του 4:49. Τα ίδια λέει και η ν.δ. Που να μιλήσουν τα φασιστοειδή της χρυσής αυγής για κατάρευση των ταμείων λόγω περικοπών μισθών και απολύσεις σε θέσεις εργασίας που δεν απαρχολούνται μετανάστατς όπως υπάλληλοι γραφείου, προσωπικό σε τράπεζες και άλλα όπως δείχνουν πάμπολες στατιστικές. Αλλωστε πως να πει κάτι αφού είναι το πιστό σκυλί των τραπεζιτών και των καπιταλιστών.

Ανώνυμος είπε...

5.18 ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΧΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΟ-ΣΥΣΤΗΜΑ. ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΕΒΡΑΪΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ Η ΧΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΛΠ; ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΥΠΟΙΚ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΗΝ ΚΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

525 αμα υπηρχε χρυσασυγιτης με πτυχιο οικονομικων να τον βαζαμε.
4.49 εχω δουλεψει 5 χρονια σε οικοδομες γνωρισα 20 ελληνες που καναν τις ελαφριες χρυσοπληρωμενες κλειστες δουλειες ηλεκτρικα υδραυλικα 100+μεροκαματο και 100 αλβανους ρουμανους πολωνους που δουλευαν τις σκληρες δουλειες χτισιματα σοβατισματα ασφαλτοστρωσεις χωματουργικα και αλλα (25-50 μεροκαματο) που αμα σε βαλουν να τα κανεις θα παραιτηθεις την ιδια μερα.Ο ελληνας και καθε λαος με καλη οικονομια κοιταει το βολεμα και οχι το χωσιμο.Και ολοι πληρωνουν ενοικιο και φπα διπλασιο απο την χωρα τους και για να στειλουν λεφτα εκει πρεπει να κανουν 2 δουλειες και να μενουν σαν γυφτοι με στερησεις.Αν οι χωρες της δυσης ειχαν τεραστια ζημια απο τους αλλοδαπους θα τους ειχαν απαγορεψει δια ροπαλου.Αραξε στο τμημα σου και πιες την φραπεδουμπα σου και να λες δοξα το ευρω.

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταρρέουν τα ταμεία γιατί αλβανολι εισαγγελείς παίρνουν σύνταξη στην Ελλάδα καιο ΟΓΑ ταίζειόλη την Αλβανία, χειρουργούνται όλοι δωρεάν στα ελληνικά νοσοκομεία και κανείς από τος σωτήρες μας που κρατάν τους γέρους χτίζουν τα σπίτια μας μαζέυουν τα γεωργικά προϊόντα δεν πληρώνουν μια δραχμή στο ΙΚΑ ούτε φόρο

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας να πάει στην χώρα του.

Ανώνυμος είπε...

742μμ οχι "ο καθενας", αλλα ολοι οσοι ερχονται εδω με πονηραδα για να υφαρπαζουν επιδοματα, ενω μπορουν να λαμβανουν επιδοματα απο τις δικες τους χωρες (αλβανια, ουκρανια, κτλ) και εις βαρος των δικων τους ταμειων.