Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2012

ΚΑΡΦΩΣΑΝ ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ- ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ


ΠΟΣΟ ΣΚΑΤΟΜΥΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΣΕΙΣ...;;;
Δεν  έχει όρια η αδικαιολόγητη  αγριότητα με την οποία άγνωστοι κυνηγούν μανιωδώς τις χελώνες «Καρέτα- Καρέτα», μόνο και μόνο για να τους στερήσουν τη ζωή! Άλλη μια, η 12η από την αρχή του 2012, βρέθηκε τραυματισμένη στον Αμβρακικό με ένα καρφί χωμένο στο κεφάλι της!



Το βαρύ  τραύμα είχε κάνει την άτυχη  χελώνα να χάσει τον προσανατολισμό της και να βγει στην ακτή, όπου την είδαν οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων και ειδοποίησαν τους αρμόδιους οι οποίοι της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες. Όμως, χρειαζόταν επειγόντως περίθαλψη και μεταφέρθηκε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην Αθήνα, όπου θα προσπαθήσουν να την κρατήσουν στη ζωή οι υπεύθυνοι του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας»Αρχελών».


Η συγκεκριμένη χελώνα είναι το πολύ πέντε ετών, άρα θεωρείται ανήλικη και ζυγίζει περίπου 40 κιλά. Μόνο στον Αμβρακικό, βρέθηκαν φέτος 12 νεκρές χελώνες οι περισσότερες από τις οποίες είχαν πιαστεί σε σακούλες τις οποίες νομίζουν για μέδουσες! Άλλες 31 «Καρέτα- Καρέτα» είχαν χάσει τη ζωή τους το 2011.
Μανώλης Βάιας
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
5-7-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

eee klassika kanas xrysaugitis tha to ekane