Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2012

«ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ» ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ…ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ


Για την οριστικοποίηση των νέων περικοπών στις δημόσιες δαπάνες συνεδριάζει το απόγευμα της Πέμπτης το υπουργικό συμβούλιο της Ιταλίας υπό την προεδρία του Μάριο Μόντι.
Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Ιταλό υπουργός Υγείας Ρενάτο Μπαλντούτσι να έχει κατορθώσει τελικά να αποφύγει το κλείσιμο των νοσοκομείων με λιγότερο από 100 κλίνες, όπως προβλεπόταν στο αρχικό προσχέδιο της κυβέρνησης.



Επιβεβαιώνεται αντίθετα, όπως μεταδίδει η Rai, η η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 100.000 μέχρι το 2014. «Δεν αποκλείεται όμως συμπεριλαμβανομένων όλων των συνταξιοδοτήσεων να φτάσουμε τις 200.000 απομακρύνσεις» αναφέρει η δημόσια τηλεόραση.


Σε ό,τι αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις γίνεται αναφορά σε μείωση των μελών τους κατά 10%, που αντιστοιχεί σε 200.000 στελέχη.


Η εφημερίδα Corriere della Sera προσθέτει πως σε ότι αφορά τον κρίσιμο τομέα της Παιδείας οι περικοπές πρόκειται να υπερβούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.


Εν τω μεταξύ, οι Ιταλοί δικηγόροι πρόκειται να απεργήσουν την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές που σχεδιάζονται στη χρηματοδότηση των δικαστηρίων και του τομέα της Δικαιοσύνης γενικότερα.


Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ιταλικής τοπικής αυτοδιοίκησης τόνισαν κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη με τον Μάριο Μόντι ότι «δεδομένων των άμεσων αναγκών δεν μπορούν ούτε να λάβουν υπόψη τους το πάγωμα των προσλήψεων που ζητά η κυβέρνηση».


Συνεργάτες του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού αφήνουν να διαρρεύσει, πάντως, ότι «κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν πρόκειται να χάσει την θέση του εν μια νυκτί».


Από τα συνδικάτα, τέλος, επιβεβαιώνεται η προετοιμασία πανιταλικής απεργίας. 


Ο εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής οργάνωσης Cisl, Τζοβάνι Φαβερίν, με επαγγελματική σταδιοδρομία στον τομέα της υγείας, υπογραμμίζει ότι «τα μέτρα αυτά, οδηγούν τον ασθενή -το ιταλικό δημόσιο- στο χειρουργείο, χωρίς να του έχουμε βγάλει ούτε μια πλάκα. Αντί για μια εβδομάδα, ο σχεδιασμός και η εφαρμογή τους θα απαιτούσε τουλάχιστον δυο με τρία χρόνια».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
5-7-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: