Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2012

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΚΡ. ΛΑΓΚΑΡΝΤ


Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) κ. Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι η συνεχιζόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση απαιτεί περισσότερο από ποτέ μια «συνεργατική πολιτική απάντηση».


Η κ. Λαγκάρντ σε ομιλία της σε πολιτικό φόρουμ στο Τόκιο αναγνώρισε τη στήριξη της Ιαπωνίας στα πλαίσια της διεθνούς οικονομικής συνεργασίας. Υπογράμμισε δε πως κατά τους τελευταίους μήνες οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας έχουν δυστυχώς γίνει πιο ανησυχητικές, καθώς υπάρχουν σημάδια επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας τόσο στις προηγμένες, όσο και στις αναδυόμενες οικονομίες.


Όπως είπε, οι εξελίξεις στην Ευρώπη παραμένουν ο πιο άμεσος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία, ωστόσο η ίδια εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής λέγοντας πως οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να κάνουν σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση των άμεσων επιπτώσεων της κρίσης.


Ωστόσο, τόνισε ότι θα απαιτηθεί περαιτέρω πρόοδος για να ξεπερασθεί η κρίση και αποφασιστικότητα για να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες και να επανέλθει η σταθερότητα και η ανάπτυξη.


«Στο σύγχρονο αλληλοεξαρτώμενο κόσμο, δεν μπορούμε πλέον να βλέπουμε μόνο ό, τι συμβαίνει εντός των εθνικών συνόρων μας. Αυτή η κρίση δεν γνωρίζει σύνορα», τόνισε.


Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη για συντονισμένες δράσεις πολιτικής ώστε να ελεγχθούν τα υψηλά επίπεδα δημόσιου χρέους στις προηγμένες οικονομίες, να διορθωθούν τα κακώς κείμενα  του χρηματοπιστωτικού τομέα και να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς.
ΠΡΕΖΑ TV
6-7-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: