Σάββατο, Ιουλίου 21, 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Τις επόμενες κινήσεις τους σχεδιάζουν αυτήν την ώρα τα μέλη του σωματείου των εργαζόμενων της Χαλυβουργίας Ελλάδας, που συνεδριάζουν στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.



Στο εργοστάσιο, που άνοιξε χθες μετά από την εννεάμηνη απεργία κατόπιν εισαγγελικής εντολής και με την επέμβαση της αστυνομίας, επικρατεί ηρεμία.


Δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν στο σημείο και επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε υπαλλήλους που επιθυμούν να εργαστούν. Εντός της μονάδας βρίσκονται κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι.


Το άνοιγμα του εργοστασίου, που έγινε με προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού, ο οποίος, σύμφωνα με συνεργάτες του «θεωρεί ύψιστης σημασίας, για τους πολίτες και την κοινωνική συνοχή, το δικαίωμα στην εργασία», προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο σε συνδικαλιστικούς φορείς όσο και στην αντιπολίτευση.


Θέση για το ζήτημα πήρε σήμερα και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έβαλε κατά της «μιντιακής», εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας.


Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «μετά από εννέα μήνες και ενώ υπήρξε μία προσπάθεια συνεννόησης ώστε να σταματήσει ο αγώνας χωρίς να γυρίσουν ηττημένοι οι απεργοί στα σπίτια τους [...] κάποιοι αποφάσισαν ξαφνικά ότι πρέπει να τσακιστεί αυτός ο αγώνας».
ΠΡΕΖΑ TV
21-7-2012

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι ξεχάσατε να αναφέρετε στην "είδηση" μετατρέποντας την σε παραπλανητική.Στην συνεδρίαση υπέρ της απεργίας ψήφισαν 169 από τους 350 εργαζόμενους.Δηλαδή 189 θέλουν να δουλέψουν.Σαν γνήσιοι φασίστες όμως τα μέλη του ΚΚΕ εμποδίζουν την πλειοψηφία να δουλέψει 9 μήνες τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Από ποιούς χρηματοδοτούνται οι απεργοί τόσο καιρό που απεργούν;

Ανώνυμος είπε...

εσεις τι νταλκα εχετε με τους χαλυβουργους?

αυτοι ειναι περιφανοι,αφηστε τους

εσεις σαν καλοι εργαζομενοι του μοχθου υπογραψτε καμια μειωση στη δουλιτσα σας και απο κοντα και το γλυκουλη αφεντικο να μην γινει ικαμια στραβη...ξερετε εσεις,δυσκολοι καιροι...