Πέμπτη, Ιουλίου 12, 2012

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: «ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ» ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ…ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΣΚΟΠΟΥΣ


«Δεν έχει νόημα να μείνω υπουργός Δημόσιας Τάξης και να βλέπω αυτή τη βόμβα διαρκώς να επεκτείνεται», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, αναφορικά με την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να κάθεται και να κοιτάει «τα κέντρα των πόλεων να καταλαμβάνονται το ένα μετά το άλλο».



Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η κατάσταση είναι «μη ανεκτή» και «ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας», όπως άλλωστε διαπίστωσε και ο ίδιος από τις επισκέψεις που πραγματοποίησε στις περιοχές της Ομόνοιας, της Κυψέλης και του Αγ. Παντελεήμονα.


«Εχουμε πρόβλημα ασφάλειας και δεν μπορούμε να λειτουργούμε όπως πέντε χρόνια πριν», επισήμανε και αναφέρθηκε στο πρόβλημα της μετανάστευσης και στις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα να μην κλείσει η συνθήκη του Δουβλίνου. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι ο φράκτης στον Εβρο θα προχωρήσει, όπως επίσης και τα κέντρα κράτησης.


Παράλληλα, τάχθηκε κατά ενδεχόμενων νέων περικοπών στα μισθολόγια των αστυνομικών και των πυροσβεστών, σημειώνοντας πως «η κοινωνία έχει απαιτήσεις από την αστυνομία και την πυροσβεστική».


Προανήγγειλε ωστόσο «νοικοκύρεμα» σε άλλους τομείς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα γίνει έλεγχος για να διαπιστωθεί γιατί η αστυνομία ξοδεύει 36 εκατ. το χρόνο σε καύσιμα, 19 εκατ. το χρόνο σε ενοίκια και 13 εκατ. το χρόνο σε συντήρηση των 13.768 αυτοκινήτων που διαθέτει. Σημείωσε, επίσης, ότι θα γίνει επιτροπή ανώτατων αξιωματικών, που θα μελετήσει και το ζήτημα της φύλαξης στόχων και προσώπων,στα οποία διατίθενται 3.500 αστυνομικοί.


Για το πυροσβεστικό σώμα ανέφερε, τέλος, ότι καταβάλλει προσπάθεια εξεύρεσης χρημάτων και από ιδιώτες, για να αντιμετωπιστούν δαπάνες, οι οποίες στο εξωτερικό καλύπτονται απο εθελοντές.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
12-7-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σωστό,όπως να πουλάνε οι διάφοροι φίλοι βουλευτών αριστερών και δεξιών τα ναρκωτικά τους.