Κυριακή, Ιουλίου 29, 2012

ΚΡΟΙΣΟΙ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Με τις φωνές διαμαρτυρίας να πληθαίνουν, ειδικά μετά την απόφαση της επαναλειτουργίας των Ιαπωνικών πυρηνικών αντιδραστήρων, και την αρνητική δημοφιλία της να αυξάνεται, η πυρηνική ενέργεια θα μπορούσε να θεωρηθεί το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγαλοεπενδυτών.



Αυτό δεν ισχύει όμως για τις περιπτώσεις των κροίσων Ρίτσαρντ Μπράνσον, Μπιλ Γκέιτς και Τζεφ Μπέζος, τα κεφάλαια των οποίων ανέρχονται συνολικά σε 83.6 δισεκατομμύρια δολάρια.


Ο πρώτος, πρόεδρος του Virgin Group, είναι επίσης γνωστός για τις ανεξήγητες επενδυτικές επιλογές του, όπως συνέβη στην περίπτωση της Virgin Galactic, στόχος της οποίας είναι, όπως υποδηλώνει η ονομασία της, να μας στείλει στο διάστημα.


Προσφάτως, ο Μπράνσον έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο Ομπάμα, ζητώντας του συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της κυβερνητικής έρευνας στο πεδίο των αντιδραστήρων ταχέων νετρονίων, ένα αίτημα στο οποίο ο Πρόεδρος δεν ανταποκρίθηκε ποτέ.


Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Μπιλ Γκέιτς, είναι ένας από τους μεγαλοεπενδυτές μιας εταιρείας με την ονομασία TerraPower, η οποία δουλεύει με ειδικούς αντιδραστήρες που χρειάζονται μικρή ποσότητα εμπλουτισμένου ουρανίου για να εκκινήσουν, ενώ στη συνέχεια λειτουργούν όπως και οι στάνταρντ αντιδραστήρες.


Τέλος, ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής του Amazon, και η επενδυτική εταιρεία του Bezos Expeditions συνέβαλλε το 2011 πολλές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε μία εταιρεία ονόματι General Fusion, η οποία χρησιμοποιεί αντιδραστήρες σύντηξης.


Κοινός παρονομαστής των επιδιώξεων και των τριών, πέραν του κέρδους, είναι η προσπάθεια ανεύρεσης άλλων ακίνδυνων και πιο οικονομικών τρόπων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας που κάποια στιγμή θα υποκαταστήσουν πλήρως άλλες πιο ρυπογόνες μεθόδους.
http://www.iefimerida.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
29-7-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: