Τρίτη, Ιουλίου 17, 2012

ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Αλαλούμ επικρατεί με το θερινό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, τόσο ο δήμος Θεσσαλονίκης όσο και άλλοι περιφερειακοί δήμοι ακόμη δεν έχουν εκδώσει τη σχετική απόφαση περί θερινού ωραρίου, οπότε δεν μπορούν να εκδοθούν και οι ανάλογοι πίνακες με τα εφημερεύοντα φαρμακεία για το διάστημα από 15 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου.

Αποτέλεσμα είναι να έχει δημιουργηθεί μία εικόνα διάλυσης και αποσυντονισμού, ενώ οι φαρμακοποιοί της πόλης, σε μια προσπάθεια να μην αφήσουν τους πολίτες χωρίς ανοιχτό φαρμακείο, εφαρμόζουν το ωράριο που είχε υπογραφεί προσωρινά τον περασμένο Ιανουάριο από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες, υπάρχουν και ορισμένοι που ανοίγουν και κλείνουν τα φαρμακεία τους όποτε θέλουν και όπως τους βολεύει.
«Σύμφωνα με τον νόμο 3852/2010 (Καλλικράτης), ο καθορισμός του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων ανήκει πλέον στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δήμων. Μέχρι σήμερα, τόσο περιφερειακοί δήμοι όσο και ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχουν εκδώσει απόφαση περί θερινού ωραρίου και κατά συνέπεια ο Σύλλογος δεν έχει το δικαίωμα να εκδώσει ανάλογους πίνακες εφημερευόντων για το χρονικό διάστημα από 15/7 έως 15/8. Σας γνωρίζουμε ότι το φαρμακείο μπορεί να παραμείνει κλειστό κάποιο ή κάποια απογεύματα χωρίς προαπαιτούμενη άδεια και χωρίς κίνδυνο επιπτώσεων, εφόσον φυσικά δεν εφημερεύει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
makthes.gr
ΠΡΕΖΑ TV
17-7-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: