Κυριακή, Ιουλίου 22, 2012

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΛΑΔΟ – ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ


Εντείνονται οι ζυμώσεις στον τραπεζικό κλάδο. Στο επίκεντρο βρέθηκε και αυτή την εβδομάδα η Αγροτική Τράπεζα, για την οποία, ως γνωστόν, κατατέθηκε προσφορά από την Τράπεζα Πειραιώς. Ωστόσο, από την πλευρά της τρόικας εκφράζονται αντιρρήσεις ως προς αυτήν την προοπτική, αν και είναι άγνωστο αν θα εμμείνει σε αυτή τη στάση της μέχρι τέλους.



Πλην της Πειραιώς, πρόταση για την ΑΤΕ φαίνεται να έχει καταθέσει και άλλη ελληνική τράπεζα, για την οποία περιμένει να δει πώς θα διαμορφωθούν οι εξελίξεις και αναλόγως να πράξει. Πρόταση, ωστόσο, έχει υποβληθεί και για την Εμπορική Τράπεζα από την Εθνική, αν και πλέον είναι «παγωμένη», ενώ για τη συγκεκριμένη περίπτωση ενδιαφέρονται και η Eurobank EFG και η Alpha Bank. 


Στο νέο παζλ του τραπεζικού χάρτη υπάρχουν πάντα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) και η Γενική Τράπεζα, ενώ για κορυφαία διοικητική θέση στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προορίζεται ξένος τραπεζίτης. 


Για το ΤΤ, αρκεί να αναφερθεί ότι στο μετοχικό του κεφάλαιο συμμετέχουν τόσο η Εθνική όσο και η Εurobank EFG, για να αντιληφθεί κανείς τι «μάχη» -υπό όρους- θα μπορούσε να ξεσπάσει για την περίπτωσή του. Θα μπορούσε πάντως να αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι «του ισχυρού κρατικού τραπεζικού βραχίονα» που ποτέ δεν εγκατέλειψε ως ιδέα η κυβέρνηση.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΠΡΕΖΑ TV
22-7-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: