Κυριακή, Ιουλίου 22, 2012

ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΜΠΡΕΙΒΙΚ ΤΙΜΑ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ


Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα, Κυριακή, από τις επιθέσεις που σχεδίασε και εκτέλεσε ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ στο Όσλο και το νησί Ουτόγια της Νορβηγίας, οδηγώντας στο θάνατο 77 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 242. 



Στη σημερινή μαύρη επέτειο έχουν προγραμματιστεί επιμνημόσυνες δεήσεις και άλλες εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων. «Ο δολοφόνος απέτυχε, ο λαός νίκησε» διεμήνυσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ.


«Η βόμβα και οι σφαίρες είχαν στόχο την αλλαγή της Νορβηγίας. Ο νορβηγικός λαός απάντησε ενστερνιζόμενος τις αξίες μας» είπε ο Στόλτενμπεργκ στη διάρκεια εκδήλωσης στο Όσλο.


Εκδηλώσεις μνήμης έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν και στο νησί Ουτόγια, όπου ο Μπρέιβικ εκτέλεσε 69 ανθρώπους που συμμετείχαν σε συγκέντρωση της νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος. 


«Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας. Ούτε μία μέρα δεν πέρασε που να μην μας θυμίζει την τραγωδία» τόνισε ο Στόλτενμπεργκ. 


«Ας τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων, νιώθοντας χαρά για τη ζωή που έζησαν και τη ζωή που μοιραστήκαμε μαζί τους» κατέληξε ο Νορβηγός πρωθυπουργός.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
22-7-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: