Τρίτη, Αυγούστου 07, 2012

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ


Την ανησυχία του για τον αντίκτυπο που μπορεί ενδεχομένως να έχει η κατάσταση στη Ρουμανία στην οικονομία της χώρας, εξέφρασε ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που επισκέπτεται το Βουκουρέστι Έρικ ντε Φράιερ.
Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε πως τον ανησυχεί κάπως το πώς θα μπορούσε να επηρεάσουν την οικονομία οι πολιτικές εξελίξεις της τελευταίας περιόδου.
Ωστόσο, ο εκτελών χρέη προέδρου της Ρουμανίας Κριν Αντονέσκου έσπευσε να καθησυχάσει τον επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ, λίγο πριν από τη σημερινή τους συνάντηση, διαβεβαιώνοντάς τον πως η πολιτική κατάσταση δεν επηρεάζει τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

«Πρόκειται για μία ειδική πολιτική κατάσταση. Πιστεύω πως όλοι μπορούμε να μιλήσουμε για πολιτική κρίση. Η πρώτη παρατήρησή μου, λοιπόν, είναι ότι η πολιτική αυτή κρίση δεν επηρεάζει τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ ή τις τράπεζες» υπογράμμισε ο κ. Αντονέσκου, ο οποίος ανέλαβε προσωρινά χρέη προέδρου, μετά την απόφαση να τεθεί ο Τράιαν Μπασέσκου σε διαθεσιμότητα εξαιτίας του δημοψηφίσματος της 29ης Ιουλίου για την αποπομπή του ή μη από την εξουσία.
Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ υποδέχθηκε με ικανοποίηση τη δήλωση του κ. Αντονέσκου, σημειώνοντας ωστόσο πως η πολιτική αναταραχή δυσκολεύει την οικονομική κατάσταση και επηρεάζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, γεγονός που αποτυπώνεται, όπως είπε, στις ισοτιμίες του εθνικού νομίσματος της Ρουμανίας με τα ξένα νομίσματα.
Υπογράμμισε δε πως είναι σημαντικό για τη ρουμανική κυβέρνηση να εστιάσει στις μακροοικονομικές της προτεραιότητες, που, όπως είπε, κατά την άποψή του σημαίνει πως θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην κατάρτιση του προϋπολογισμού και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, γεγονός που θα επιτρέψει στη Ρουμανία να κινηθεί με ταχύτερους ρυθμούς.
«Το ΔΝΤ πιστεύει πως δεν είναι σημαντικό να μιλά κανείς μόνο γι’ αυτά, αλλά και να αναλαμβάνει δράση» σημείωσε.
ΑΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
7-8-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: