Τρίτη, Αυγούστου 21, 2012

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ, ΜΕΛΕΣ ΖΕΝΑΟΥΙ


Πέθανε ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Μέλες Ζενάουι, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας. Ο Μέλες δεν είχε πραγματοποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες καμιά δημόσια εμφάνιση και η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι αναρρώνει, χωρίς να διευκρινίσει από τι έπασχε.


Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, χρέη πρωθυπουργού εκτελεί από σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Χαϊλεμαριάμ Ντεσαλέ.

Η ίδια πηγή τόνισε πως ο 57 χρονος πρωθυπουργός που βρίσκονταν σε νοσοκομείο στο εξωτερικό πέθανε από «ξαφνική μόλυνση».

Ωστόσο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πάλευε με μια ασθένεια (χωρίς να αναφέρει ποια) εδώ και έναν χρόνο.

Φήμες για την άσχημη κατάσταση της υγείας του είχαν κυκλοφορήσει όταν ο πρώην ηγέτης των ανταρτών, που βρισκόταν στην εξουσία από το 1991 όταν ανετράπη η χούντα του Μεγκίστου Χαϊλέ Μαριάμ, δεν παρέστη στη σύνοδο της Αφρικανικής Ένωσης στην Αντίς Αμπέμπα τον περασμένο μήνα.

«Είναι ανθρώπινο να είναι κανείς άρρωστος και εκείνος προσπαθούσε να μείνει υγιής τον τελευταίο χρόνο» είπε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η ασθένειά του δεν είχε εμποδίσει τον Μέλες Ζενάουι να εκτελεί τα καθήκοντά του.

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην Αιθιοπία είναι σταθερή και ότι η χώρα θα συνεχίσει στον δρόμο που χάραξε ο Μέλες Ζενάουι.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
ΠΡΕΖΑ TV
21-8-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: