Παρασκευή, Αυγούστου 17, 2012

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Ανοιχτό άφησε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος το ενδεχόμενο η συνεισφορά του υπουργείου του στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. να ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ ανά έτος.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και ερωτώμενος για το πρόσθετο πακέτο περικοπών που επεξεργάζεται το κυβερνητικό επιτελείο, ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε πως «είναι μια συζήτηση η οποία εξελίσσεται στα επίπεδα των 300 εκατομμυρίων ευρώ ανά έτος», προσθέτοντας ωστόσο πως «ενδεχομένως να αυξηθούν λίγο ακόμη».

Ο υπουργός διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες για επιβολή πλαφόν ανά ασθενή στα φάρμακα και στις δαπάνες υγείας, λέγοντας πως «αυτό δεν ισχύει».
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Λυκουρέντζος επανέλαβε πως δεν είναι στην πρόθεση και στον σχεδιασμό του υπουργείου το κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων, ωστόσο θα γίνουν -όπως είπε- ενοποιήσεις κλινικών και τμημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες κρίνονται αναγκαίες.
«Επιτέλους πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη οικονομική περίοδο, της οποίας οι συνέπειες αφορούν όλους.
Και δε μπορούν να παριστάνουν κάποιοι ότι δεν τους αφορούν αυτές οι συνέπειες», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας πως «σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να εμποδιστεί η άνετη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας όπως επίσης και στο αναγκαίο φάρμακο για τον κάθε ασθενή».
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
17-8-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: