Τρίτη, Αυγούστου 28, 2012

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ι


Εντός της εβδομάδας ενδέχεται να κατατεθεί η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο μνημόνιο, δήλωσε στο δημόσιο ραδιόφωνο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.


« Ο ελληνικός λαός οφείλει να ξέρει πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, τι μεσολάβησε, όχι μόνο τους μήνες που κυβέρνησε ο Γ. Παπανδρέου, αλλά και πολύ νωρίτερα, από την Ολυμπιάδα του 2004 και έπειτα» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης, υπενθυμίζοντας ότι η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής ήταν « ρητή δέσμευση του κ. Σαμαρά ότι θα ήταν από τις πρώτες του ενέργειες όταν γίνει πρωθυπουργός . Ο κ. Σαμαράς το ξέχασε, εμείς όχι», συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε έντονο ύφος ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε οι πολίτες να μάθουν «ποιοι του φόρεσαν τον ζυγό στην πλάτη» και απέδωσε ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση Παπανδρέου όσο και στην κυβέρνηση Καραμανλή.

«Για αυτήν την εγκληματική εξέλιξη που την ¨πληρώνει¨ και θα την πληρώνει για χρόνια η χώρα και οι πολίτες, έχουν ευθύνες όχι μόνο η κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά και η προηγούμενη πενταετία της ΝΔ και του Κ. Καραμανλή. Εμείς δεν θέλουμε να δούμε τα πράγματα με κομματικά, χρωματιστά γυαλιά», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαδημούλης , επανέλαβε ότι « το μνημόνιο το έφερε ο κακός τρόπος διακυβέρνησης της χώρας για πολλά χρόνια» και για το λόγο αυτό ζήτησε να « πέσει φως στο συγκεκριμένο θέμα για να αναδειχθούν, πρωτίστως, οι πολιτικές αλλά και οι ποινικές ευθύνες, εφόσον προκύψουν».

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης, ερευνά εντατικά το τελευταίο διάστημα, και το κομμάτι των ποινικών ευθυνών, με αφορμή όπως είπε « τις καθυστερημένες αλλά οδυνηρές αποκαλύψεις του κ. Ρουμελιώτη».

«Το Μνημόνιο ήταν καρπός μιας χρεωκοπημένης διακυβέρνησης της χώρας από ένα φθαρμένο, τελειωμένο πολιτικό σύστημα», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι«την εξεταστική επιτροπή τη θέλουμε για να μάθει ο κόσμος τις ¨πομπές¨ όσων έφεραν το Μνημόνιο και όχι για να τους βγάλουμε λάδι».
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΕΖΑ TV
28-8-2012

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tsipra, φέρε κι άλλους 10-20 εκατομμύρια λ/μ, να τα έχουν όλα τζάμπα και να ψοφήσουμε εμεις.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ 12:47,ΚΑΚΟ ΣΚΥΛΙ ΨΟΦΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

γαμω τα μυαλα οι κρητικοι. αντι να χτυπησουν τα γραφεια του πασοκ που μας εφερε το μνημονιο, εκλεψε, ρημαξε,
χτυπανε την χ.α. που δεν ψηφισε κανενα μνημονιο, και δεν εκλεψε και δεν ρημαξε.
να χαιρεστε τα μυαλα σας οι κρητικοι.
μπρααααααβο! ζητω η κρητηηηηηηη!

Ανώνυμος είπε...

18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.