Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2012

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΘΑ ΠΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΝΑΙ» ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΣΑΜΑΡΑ- ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΙ ΓΑΜΩΣΤΑΥΡΟΙ


ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΑΡ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΟΡΝΙΔΙΑ...ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Με έτοιμο τον κατάλογο των μέτρων 11,6 δισ. ευρώ θα περιμένει σήμερα ο Πρωθυπουργός τους δυο κυβερνητικούς εταίρους στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Το μεγάλο «ναι» στα μέτρα θα πουν οι δυο πολιτικοί αρχηγοί, παρά τις ενστάσεις και διαφωνίες που προβάλλουν.
Ο Αντώνης Σαμαράς απέφυγε να συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών πριν από τις ευρωπαϊκές του συναντήσεις προκειμένου να ξεπεράσει τυχόν κακοφωνίες για τα μέτρα αλλά και για να σηματοδοτήσει ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη των χειρισμών.


Τα «αγκάθια» που θα προκαλέσουν τριβές στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είναι η νέα μορφή εφεδρείας που μελετάει η κυβέρνηση, οι μειώσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ, το μαχαίρι στα ειδικά μισθολόγια και το όριο στο οποίο θα αρχίζουν οι περικοπές των συντάξεων.

Ο κ. Σαμαράς έχει ένα πλήρες σχέδιο να παρουσιάσει στη σημερινή συνεδρίαση. Το βασικό του επιχείρημα θα είναι ότι η χώρα προκειμένου να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να πάρει την επόμενη δόση των 31,5 δις ευρώ θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να υλοποιήσει τα μέτρα όσο επώδυνα κι αν είναι αυτά. Ο Πρωθυπουργός, παρότι έχει ήδη ενημερώσει τηλεφωνικά τους δυο αρχηγούς για τα ταξίδια του σε Βερολίνο και Παρίσι αναμένεται να δώσει σήμερα πληρέστερη εικόνα των επαφών του με τους ξένους ηγέτες και να εκφράσει την ικανοποίησή του από την αλλαγή του κλίματος έναντι της Ελλάδας.
http://www.iefimerida.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
29-8-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝΕ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ (ΚΑΤ ΑΥΤΟΥΣ) ΚΟΥΒΕΛΗ;ΠΟΥ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝΕ ΤΩΡΑ;