Τρίτη, Αυγούστου 14, 2012

ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΣΗ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ-ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ


Χωρίς πίστωση θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους από την Πέμπτη 16 Αυγούστου οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στα φαρμακεία της Κρήτης, της Μαγνησίας και της Κορινθίας, ενώ ήδη μόνο τοις μετρητοίς πληρώνουν τα φάρμακα οι ασφαλισμένοι στην Εύβοια και τη Φλώρινα.


Ο ένας μετά τον άλλο αποφασίζουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση, δηλαδή μόνο με συμμετοχή του ασφαλισμένου και καθολική κάλυψη από τον ασφαλιστικό φορέα του, στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, διαμαρτυρόμενοι για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο τους.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς 117 εκατ. ευρώ για τις ιατρικές συνταγές που εκτελέστηκαν τον περασμένο Μάιο (η συνολική οφειλή ήταν 207 εκατ. ευρώ και  κατέβαλε 90 εκατ. ευρώ στις αρχές Αυγούστου)  και άλλα 145 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του Ιουνίου.

Προς γενίκευση των κινητοποιήσεων

Το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) έχει  συγκαλέσει γενική συνέλευση το Σάββατο  25 Αυγούστου, με θέμα την έναρξη συστηματικών κινητοποιήσεων για την πληρωμή των ποσών που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, με ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ  την περασμένη εβδομάδα έδωσε το «πράσινο φως» στους κατά τόπους  συλλόγους για κινητοποιήσεις και νωρίτερα από τον 1η Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζοντας πως ο ΠΦΣ καλύπτει τις τυχόν ενέργειες των συλλόγων - μελών του και πριν από την σύγκληση της γενικής συνέλευσης.

Σε αναμονή και οι γιατροί

Στο μεταξύ, λήγει τον Δεκαπενταύγουστο η προθεσμία που έδωσε  ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ.  Μάριος Σαλμάς και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ.  Γεράσιμος Βουδούρης για την εξόφληση των συμβεβλημένων γιατρών του Οργανισμού. 

Το ποσό που πρέπει  να καταβληθεί είναι 10 εκατ. ευρώ και αφορά τις αμοιβές των συμβεβλημένων γιατρών για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου 2012.

Σε περίπτωση μη καταβολής των οφειλομένων η  Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ που εκπροσωπεί τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον φορέα έχει εξαγγείλει κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Αυγούστου.
Παναγιώτα Καρλατήρα
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
14-8-2012

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πρέζας είναι στον κόσμο του. Ήδη πάμε στο γιατρό και σκάμε τα 40-50 ευρώ επίσκεψη. Πάμε μετά στο φαρμακείο και σκάμε κανονικά όσο έχουν τα φάρμακα. Όλα τα πληρώνουμε, για να μπορούν από τις κρατήσεις μας να έχουν τζάμπα εμβόλια , τζάμπα φάρμακα και τζάμπα ...επιδόματα! τα εκατομμύρια των λ/μ.
Για ποιά πίστωση και ξεπίστωση μιλάς πανάσχετε Πρέζα;

Και μετά συζητάμε γιατί ξεσηκώνονται άπαντες κατά των λ/μ. Και γαιτί κάθε βράδυ ξεσηκώνεται κόσμος σε κάθε γειτονιά και τους βαράει, για να ξεκουμπιστούν. Καθήστε ακόμα να το σκέφτεστε.....

Ανώνυμος είπε...

Για να μη σας δουλεύουν με τα ψέμματά τους τα κανάλια:
Οι ισλαμιστές, "νόμιμοι" ΚΑΙ ίσως και ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ θα επιχειρήσουν να κάνουν γιορτή στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ, το πρωί της επόμενης Κυριακής.
Σύμφωνα με το Άρθρο 11 του Σ/τος που διέπει τις δημόσιες συναθροίσεις:

1. Οι Έλληνες ( το Σ/γμα λέει οι Έλληνες, ΔΕΝ λέει οι παράνομοι ή οι έχοντες προσωρινή άδεια παραμονής για εργασία εν Ελλάδι) έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ησύχως (προσέξτε το "ησύχως").

2. Εις τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί κατά την κρίση της να παρίσταται η Αστυνομία.
Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να απαγορευθούν από την Αστυνομία αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, ή αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει.

και το άρθρο 13 παρ. 2 ... Η άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη των Ελλήνων.

Για το θα προκληθεί ή όχι το κοινό αίσθημα κι αν απ αυτά μας έρχονται ή όχι μνήμες τουρκικής κατοχής, ή ακόμα αν εγγυμονεί κίνδυνος να έχουμε αντιδράσεις, σκεφθείτε το μόνοι σας.

Ανώνυμος είπε...

τα βαζετε με τους πακιστανους.
οποιος τα βαζει με τους κακομοιρους μεταναστες ειναι φασιστας και ναζι.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ε; Οποιος πακιστανός παίρνει πέτρες 5 κιλών και συνθλίβει κεφάλια κοριτσιών και μετά τα βιάζει ΔΕΝ είναι φασίστας, ε;

Ανώνυμος είπε...

@8:56 ΟΧΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΒΙΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΕΓΓΡΑΦΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΓΡΑΦΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ. ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΕ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ, ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΤΑΝ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟ 1989-1990 ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Εμπρηστική επίθεση ασύλληπτων μέχρι στιγμής μελών ακροαριστερής συμμορίας στα γραφεία της Χ Α στο Παγκρατίου.
Ολόκληρος ο όροφος έχει υποστεί εκτεταμένες φθορές και ο εξοπλισμός του γραφείου έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μέρα-μεσημέρι και ενώ υπήρχαν εργαζόμενοι στους υπόλοιπους ορόφους του κτιρίου.
Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και προβαίνει στην συλλογή υλικού και σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών και την εξάρθρωση της συμμορίας.
Όποιος είδε ή κατέγραψε οτιδήποτε σχετικό με την υπόθεση να ενημερώσει τις αρχές.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9.50 παλιομπάσταρδι έχω την καταγραφή που γαμάω την μάνα σου και όλα αυτά που γράφεις βάλτα στην κωλοτρυπίδα σου γαμημένε μπάστρδε πουτάνας γιε.... δεν σε γάμησαν καλά μου φαίνεται και άρχισες να γράφεις μαλακία φασιστόμουτρο....

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχουν ρε μπάσταρδε 9.50 με το θέμα εδώ πέρα και οι άλλες οι μαλακίες που έγραψες παλιομαλάκα τραγικέ κακομοίρη.. γαμώ την μάνα σου γαμώ αρχίδι.....

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπεις ρε ότι εδώ μιλάμε για τον ΕΟππΗ και για τους λόγους που καταβαραθρώθηκαν τα ταμεία και σήμερα ο έλληνας πληρώνει όλα τα φάρμακά του ενω ο πακιστανός βιαστής κι ο αλβανός διαρρήκτης δεν δίνουν φράγκο; Ουστ παλιοφασίστα νεοναζί.

Ανώνυμος είπε...

Αντί να μαζευτούν (όπως εχουν μάθει άλλωστε..) τα φασιστάκια και να κυνηγήσουν όλους αυτούς που μέχρι χθές ψήφιζαν και έφτασαν την Ελλάδα εως εδώ, κάθονται και σκοτίζουν τα αρχίδια στο κάθε κακομοίρη που δεν εχει στον ήλιο μοίρα..! Θρασόπουστες μια ζωή!!! Άκου ο μαλάκας ο Άριος που για τα χάλια του ΕΟΠΠΗ του φταίν οι αλλοδαποί και όχι τα μουνόπανα που μέχρι χθές ψήφιζε...! ΟΥΓΚ ΡΕ!!! A politistos

Ανώνυμος είπε...

kala re 10:34 μ.μ. h eisai poli vlakas kai ta les kai ta pisteueis h sou gamiete h mana arketa kai den ksereis ti na kaneis.. ti vlimmata pou yparxoun eleos re file kapoios na ta grafei auta kai na ta pisteuei pragmatika pame gia katastrofi pros olotaxos me tetoia mounopana pou mas peritrigirizoun