Τετάρτη, Αυγούστου 01, 2012

ΚΚΕ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΑΓΩΝΙΑ» ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ -ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ


Την έντονη αντίδρασή του για τις αλλαγές στο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ εξέφρασε το ΚΚΕ εγκαλώντας την κυβέρνηση για την κατάθεση του νομοσχεδίου εν μέσω καλοκαιριού με τη μορφή του κατεπείγοντος.



«Η κατάθεση από τη συγκυβέρνηση νομοσχεδίου που αφορά σε μικροαλλαγές στο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, δείχνει την αγωνία της να προχωρήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις η εφαρμογή του νόμου-πλαισίου, που ολοκληρώνει την εικόνα του "Πανεπιστημίου Α.Ε."», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Κ.Ε του κόμματος.


Κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι επιχειρεί να προχωρήσει στη «λεγόμενη "χωροταξική αναδιάρθρωση των ΑΕΙ", δηλαδή το κλείσιμο σχολών με κριτήριο τα συμφέροντα και τους στόχους των επιχειρήσεων» καθώς και ότι επιδιώκει παράλληλα να «δημιουργήσει συμμαχίες με μερίδα καθηγητών».


Υποστηρίζει επίσης, ότι η «επιβολή διδάκτρων είναι προ των πυλών», παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που σπουδάζουν με δυσκολίες καθώς οι γονείς τους είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι.


Τέλος, το ΚΚΕ φοιτητές, γονείς και καθηγητές να «δώσουν απάντηση με τον αγώνα τους» και να μην επιτρέψουν «να εφαρμοστεί καμιά πτυχή του νόμου, στην παλιά και στη νέα της εκδοχή».
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΕΖΑ TV
1-8-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: