Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2012

ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑ


Σε εξέλιξη βρίσκονται πύρινα μέτωπα σε Πύλο, Κρήτη, Ρόδο και Φλώρινα κατακαίγοντας δασικές εκτάσεις.
Η φωτιά στη Ρόδο που μαίνεται από το απόγευμα της Τρίτης συνεχίζει να καίει, ενώ ο Άγιος Σουλάς Ρόδου έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  Η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία για τον έλεγχο της πύρινης λαίλαπας.
Νωρίς το πρωί ήρθαν για ενίσχυση στη Ρόδο με C130 50 δασοκομάντος, 50 πυροσβέστες και πληρώματα 14 πυροσβεστικών οχημάτων που έφτασαν στο νησί με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά. Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς συνδράμουν 33 οχήματα με 94 πυροσβέστες, 67 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 27 οχήματα. 
Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν επίσης πέντε αεροσκάφη τύπου καναντέρ και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.


Το ευτύχημα είναι οτι στη διάρκεια της νύχτας άλλαξε η φορά των ανέμων και δεν κινδύνευσε η κοιλάδα των Πεταλούδων, στην οποία είχαν συγκεντρωθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τα χειρότερα.






Επί ποδός ήταν όλη τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τη μία μέχρι την άλλη άκρη της Κρήτης, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν και τα οποία πήραν διαστάσεις  με αφορμή και τους ισχυρούς ανέμους. 

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά στη Βιάννο που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης. Εφιαλτικές μνήμες ξύπνησαν στους κατοίκους της Βιάννου αλλά και όχι μόνο καθώς βλέπουν τις περιουσίες τους να καίγονται για ακόμη μία φορά. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στις 03:28 το πρωί στην περιοχή Λειβάδια στην Κάτω Βιάννο.
Στο σημείο έσπευσαν 9 πυροσβεστικά οχήματα με 26 άνδρες, ένα ελικόπτερο το οποίο έχει αρχίσει κανονικά τις ρίψεις νερού και ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.Διαβάστε περισσότερα εδώ. 


Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 21.00 την Τετάρτη, η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Σμάρι του Δ. Μίνωα Πεδιάδας. Στο σημείο βρέθηκαν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο. Στο μεταξύ, υπό έλεγχο βρίσκεται φωτιά στην περιοχή της Ελούντας Λασιθίου, καθώς επίσης και η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το απόγευμα στη Βαγιωνιά, ενώ σε επιφυλακή για πιθανές αναζωπυρώσεις βρίσκονται οι πυροσβέστες στο Σταυρό της Σητείας. Η φωτιά στον Ομαλό Χανίων έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε την  Τετάρτη το απόγευμα της Τετάρτης στη δασική περιοχή Παλαιό Σουληνάρι στην Πύλο, τέθηκε λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα Πέμπτης υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο γαι την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα 6 άτομα πεζοπόρο ενώ απο άερος συνέδραμαν 2 αεροσκάφη και 2 PLZ.

Στις φλόγες τυλίχτηκε την Τρίτη και η Ύδρα, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στον Άγιο Νικόλαο, σε ένα σημείο που εκτός από πεύκα, υπάρχουν διάσπαρτα και σπίτια, χρειάστηκε να ξεκινήσουν 10 πυροσβέστες από τον Πειραιά με 5 οχήματα. Η Ύδρα δεν διαθέτει πυροσβεστική δύναμη, παρά μόνο κάποια οχήματα του Δήμου που σε περιπτώσεις φωτιάς πηγαίνουν εθελοντικά.Αισίως σήμερα το πρωί η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. 

Στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στη Φλώρινα για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης και στον Νέο Βουτζά Αττικής από βραχυκύκλωμα σε κολώνα της ΔΕΗ. Ωστόσο εκεί, με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βελτιωμένη είναι η κατάσταση στα μέτωπα στην περιοχή Μέλισσα Κυλλήνης, στο Κερί Ζακύνθου και στις Πετριές Ευβοίας.
θεμα
ΠΡΕΖΑ TV
30-8-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: