Τρίτη, Αυγούστου 28, 2012

ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΡΟΔΟΣ


Η πολυμέτωπη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες συνεχίζεται για μία ακόμη ημέρα ανά την Ελλάδα, καθώς πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ύδρα, την Κυλλήνη, την Ηλεία, την Ζάκυνθο και τη Ρόδο.
Αναλυτικά,
πυρκαγιά σε δασική έκταση ξέσπασε νωρίς το βράδυ στο Νέο Βουτζά Αττικής. Η φωτιά προκλήθηκε από κολώνα της ΔΕΗ. Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής προκείμενου να αποτραπεί η επέκταση του μετώπου, στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε κατά τις επόμενες ώρες η Ρόδος, λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη από το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Σουλά. 

«Η φωτιά πήρε μεγάλη διάσταση, καιει παρθένο δάσος και η περιοχή είναι δύσβατη» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος του νησιού των Ιπποτών, Αγαπητός Πάλλας.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου απευθύνει έκκληση για βοήθεια σε όσους διαθέτουν χωματουργικά μηχανήματα ή πυροσβεστικά μέσα, ενώ 20 πυροσβεστικά οχήματα μεταφέρονται με οχηματαγωγό στη Ρόδο (στις 19.30) από την Αθήνα .

Νωρίτερα, ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Επί τόπου επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μπίστη στην Ύδρα. Επί τόπου επιχειρεί πεζοπόρο τμήμα εννέα μελών, συνεπικουρούμενο από ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Εν τω μεταξύ, δασική φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μέλισσα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, όπου επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα και12μελές πεζοπόρο τμήμα. Υποστήριξη από αέρος παρέχουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Επιπλέον, μαίνεται η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κερί Ζακύνθου. Επί τόπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Τέλος, υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στην περιοχή Αγία Κυριακή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία, στο Γεράκι του Δήμου Ήλιδας, επίσης στην Ηλεία, και στο όρος Όθρυς στη στυλίδα Φθιώτιδας. ΣΚΑΙ
ΠΡΕΖΑ TV
28-8-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: