Τρίτη, Αυγούστου 28, 2012

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ-ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΟΓΚΡΟΜ


Η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» θα διαρκέσει σε βάθος χρόνου και θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα θα μεγαλώσει και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει υπερβεί τα 800 άτομα.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, ο κ. Δένδιας είπε ότι μία πρώτη αποτίμηση της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» θα γίνει μετά το τέλος του έτους και, αναλόγως του αποτελέσματος, θα γίνει διαπραγμάτευση για αύξηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στο 95%, από 80% σήμερα.

Για τα κέντρα κράτησης και της αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, με αφορμή τα γεγονότα στην Κόρινθο, ο υπουργός τόνισε ότι τα κέντρα «δεν αποτελούν κίνδυνο για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά είναι εμμέσως και πηγή εισοδήματος μέσω της φύλαξης και της σίτισης των ανθρώπων που φιλοξενούνται μέσα σε αυτά». 

«Νομίζω ότι η κατάσταση στην Κόρινθο είναι σήμερα δεκάδες φορές καλύτερη απ’ ό,τι ήταν πριν εγκατασταθεί το κέντρο» υποστήριξε ο κ. Δένδιας, συμπληρώνοντας: «Ο δικός μου ρόλος δεν είναι να αντιδικήσω με τις τοπικές κοινωνίες και τους εκπροσώπους της, αλλά να πείσω ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να πάμε μπροστά». 

Αντιρρήσεις φορέων

Στο μεταξύ, αντιπολίτευση και εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων εξέφρασαν διαφωνίες για τα Κέντρα Υποδοχής παράνομων μεταναστών, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου με το οποίο κυρώνεται σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Ο Χρήστος Φωτόπουλος, (πρόεδρος ΠΟΑΣΥ), εξέφρασε την αντίθεση του στην ανάθεση της φρούρησης των Κέντρων σε ιδιωτικές εταιρίες.

Ο Αριστείδης Γιαννακίδης (περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης) επεσήμανε ότι στην περιοχή επικρατεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας μετά την εγκατάσταση μεταναστών στις σχολές δοκίμων Αστυφυλάκων Θράκης.

Ο Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης (πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη) εξέφρασε την έντονη αντίθεση του θέτοντας μάλιστα θέμα αντισυνταγματικότητας για την δυνατότητα φύλαξης μεταναστών από ιδιωτικές εταιρίες.

Ο Στυλιανός Μωραΐτης (πρόεδρος Επιμελητηρίου Ξάνθης) δήλωσε την πλήρη διαφωνία του στην ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Υποδοχής λαθρομεταναστών στην Θράκη.

Ο Αργύρης Αργυρόπουλος (πρόεδρος Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης) έκανε λόγο για «αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας που είναι έτοιμη να εκραγεί».
Ο Βασίλης Καρύδης (εκπρόσωπος του Συνηγόρου του Πολίτη) συμφώνησε με επισημάνσεις σχετικά με συχνές καταδίκες της χώρας μας σε ό,τι αφορά τα μέτρα και το χρόνο κράτησης λαθρομεταναστών αλλά και της μεταχείρισης τους.

Ο Γεώργιος Τσαρμπόπουλος (επικεφαλής Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες), υποστήριξε ότι «δεν έγινε ο διάλογος για το ποια θα είναι εκείνη η δέσμη μέτρων που θα αντιμετώπιζε την ουσία του προβλήματος» και  επεσήμανε την ανάγκη να λειτουργήσει το σύστημα ασύλου και να ξεπεραστούν τα προβλήματα στελέχωσης των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ο Γιάννης Αλαβάνος (εκπρόσωπος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών) υπογράμμισε ότι πρέπει να ρυθμιστεί το θέμα του νομοθετικού πλαισίου που αφορά το άσυλο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
28-8-2012

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΟΜΟΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ 1 "ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ" ΣΕ ΚΑΘΕ (ΠΡΩΗΝ)ΝΟΜΑΡΧΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Η "αλλαγή " που μας κόμισε μέχρι τώρα η τρικολόρε κυβέρνηση είναι κάποιοι μήνες ανομίας και εγκληματικότητας. Το ζωτικό θέμα της λαθρομετάναστευσης είναι το μεγαλύτερο Εθνικό μας πρόβλημα αυτήν την στιγμή. Η Ελλάδα έχει ανάγκη απο μια βαρβάτη και τσαμπουκάτη μεταναστευτική πολιτική, η οποία θα έχει και αποτρεπτικό χαρακτήρα (απόλυτη αποτροπή- όποιος θέλει μπορεί να πάει στην κεντρική ευρώπη μέσω Βουλγαρίας), αλλά και θα προβλέπει την παραπομπή σε δίκη, την επιβολή ενδεχομένως ποινής φυλάκισης, την έκτισή της και εν συνεχεία τον άμεσο υποχρεωτικό αεροπορικό επαναπατρισμό ΟΛΩΝ όσων ήρθαν χωρίς βίζα στη χώρα.
Αυτό που συμβαίνει συστηματικά τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα και την επαρχία, να περιφέρονται εκατομμύρια εισβολείς, που ποτέ τους δεν δικάστηκαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.
Ο λαός δεν αντέχει άλλο.

Ανώνυμος είπε...

επιτέλους μια κυβέρνηση να δείξει σοβαρότητα στη πάταξη της λαθρομετανάστευσης. Αν δεν υπήρχε βέβαια ο φόβος της απώλειας ψήφων από τη Χρυσή Αυγή δεν θα γινόταν τίποτε

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω πια τους ανθρώπους, νιώθω ότι είμαι ξένη μέσα στους ανθρώπους που τους βλέπω κάθε μέρα όλο και περισσότερο να εξαχρειώνονται και να χάνουν την ανθρώπινη φύση τους. Είναι δυνατόν να λέμε ότι το μείζον εθνικό μας πρόβλημα είναι οι λαθρομετανάστες?? προκειμένου να αποφύγουμε τη δική μας τεράστια πολιτική ευθυνη βρίσκουμε πασης φύσεως αποδιοπομπαίους τράγους και πόσο μαλλον την ασθενέστερη κοινωνική ομάδα του πληθυσμού? Το μείζον εθνικό κοινωνικό πολιτικό πρόβλημα είναι ο ηθικός ξεπεσμός, η έλλειψη στοιχειώδους ηθικής βάσης και κυρίως η έλλειψη αυτοκριτικής. Ας αναλογιστούμε για λίγο τη δική μας κρίση συνείδησης ασ σκεφτούμε πόσο φταίμε ο καθένας στη ζωή του για τη βαθιά διαφθορά της χώρας μας.. Οι άνθρωποι έχουν γίνει κτήνη, λες και όλοι περιμένανε μια αφορμή για να βγάλουν το θηρίο από μέσα τους. Ας δούμε τι πολιτισμό παραλάβαμε και τι παραδίνουμε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ?? ΜΙΚΡΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ!! ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΠΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΞΕΠΕΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ!!!

71nasta είπε...

8:58 εχεις απολυτο δικιο..ολοι αυτοι που τωρα εφτασαν να πιστευουν οτι το σοβαροτερο προβλημα του τοπου ειναι η λαθρομεταναστευση και δεν αντιλαμβανονται οτι ειναι η μεταναστευση ή και λαθρομεταναστευση των παιδιων μας προς απανταχου στον πλανητη προς ανευρεση ενος μεροκαματου ..ηταν παντα ετσι...ρουφιανια γλυψιμο κι υποταγη για λιγα ευρουλακια...

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 8.58 : Αποδεκτές οι ευαισθησίες σου για τον άνθρωπο ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκείας. Ομως έχουμε ως χώρα και κοινωνία προ πολλού εξαντλήσει τις δυνατότητες φιλοξενίας των ατόμων αυτών. Εχουμε χρεωκοπήσει , δεν πάει άλλο. Απο την άλλη, όποιος πεινάει εγκληματεί, ισχύει για τον καθένα. Και έγγραφα να τους δώσουμε δε θα τους δεχθούν οι άλλες ευρωπαικές χώρες. Η λύση είναι μόνο η σύλληψη -κράτηση και η απέλαση τους, χωρίς βία. Να κρατήσουμε μόνο όσους αντέχει η οικονομία και κοινωνία μας.

Ανώνυμος είπε...

8.58 συμφωνω σε ολα. 10.07 αν θεωρεις πως μαζευτηκαμε πολλοι αρχισε τις απελασεις απο τους ellinoψυχους και τους μπατσους. οι μεταναστες προσφερουν πολυ περισσοτερα στην πατριδα σου. αχαριστα φασισταρια. οταν τους ειχατε στην δουλεψη σας, οταν χτιζαν σταδια για να χαιρονται οι ελληνοπληκτοι, οταν σκαβαν στα χωραφια σας και δεν τους πληρωνατε ηταν καλοι ε ? συμμαζεψτε πρωτα τα 10 εκαττομυρια γελαδαρηδων που εχετε ξαμολησει στο αμερικα και στην αυστραλια και μετα μιληστε για τους οικονομικους μεταναστες. ζωαδια

Ανώνυμος είπε...

Οι λ/μ ΚΛΕΒΟΥΝ τις δουλειές μας και ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ.
Δεν θα μείνει κανενας εδώ- όλοι απέλαση.
Χρυσή Αυγή και οι δουλειές ξανά στους έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

10.58, ελα να μου παρεις μια πιπα για 3 ευρω - δεν θελω να δωσω τη δουλεια σε ξενο πουστη, μονο σε Ελληνα!

και μετα στειλε το γιοκα σου να μου καθαρισει το βοθρο - οι δουλειες ξανα στους Ελληνες δεν ειπες?

αντε τί περιμενεις μωρη?
να στεγνωσει το κραγιον σου?

Ανώνυμος είπε...

10.37 οι ύβρεις δηλώνουν έλλειψη επιχειρημάτων. Οσοι εκμεταλλεύτηκαν ή εκμεταλλεύονται αλλοδαπούς να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Ομως δε σημαίνει αυτό ότι πρέπει να δεχθούμε στη χώρα μας (που έχει σύνορα) όλη tην Αφρική και την Ασία. Πρέπει να μπει κάποιο μέτρο, δεν πάει άλλο. Οσο για τους αστυνομικούς και λοιπούς που αναφέρεις, είναι Ελληνες υπήκοοι και δεν απελαύνονται