Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2012

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ LUFTHANSA


Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το συνδικάτο των πληρωμάτων καμπίνας της Lufthansa Ufo μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την εργοδοσία που συνεχίζονταν επί 13 μήνες. Η ανακοίνωση της πρόθεσης για απεργία από πλευράς των εργαζομένων έχει προκαλέσει ανησυχία σε χιλιάδες επιβάτες που είχαν κλείσει εισιτήρια για να πετάξουν με τη μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρεία, καθώς από σήμερα αναμένεται να υπάρξουν ματαιώσεις πτήσεων παρότι το συνδικάτο που εκπροσωπεί 19.000 εργαζόμενους δεν έχει ανακοινώσει επίσημα πότε θα ξεκινήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

Κόστος
Οπως ανέφερε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Πίτερ Γκέρμπερ, το ημερήσιο κόστος της απεργίας σε μέρες με υψηλή κίνηση υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2010 το κόστος μιας 4ήμερης απεργίας των εργαζομένων της Lufthansa είχε υπολογιστεί σε 25 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως.
Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αφού η εταιρεία δεν δέχθηκε το αίτημά τους για αυξήσεις μισθών κατά 5% ύστερα από τριετές πάγωμα που είχε επιβληθεί στους μισθούς, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να σταματήσει να υπογράφει συμβάσεις ορισμένου χρόνου για πάντα. Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, η Lufthansa έχει επίσης ανακοινώσει την περικοπή 3.500 θέσεων εργασίας (δηλαδή το 3% του συνολικού εργατικού της δυναμικού των 117.000 εργαζομένων παγκοσμίως) και πάγωμα των επενδύσεών της με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας.
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
29-8-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: